Vijesti Društvo Gakovac: Asfaltiran dio ulice koja će biti nazvana po bratskom italijanskom gradu...

Gakovac: Asfaltiran dio ulice koja će biti nazvana po bratskom italijanskom gradu – FOTO

4

Danas je završeno asfaltiranje dijela sada već bivšeg kraka Ulice Osinjske brigade u naselju Gakovac, koja će ubuduće nositi ime Ulica grada Pinerola. Radi se o italijanskom gradiću sa kojim je naša opština pobratimljena duže od decenije.

U petak, od 14.30 časova, predviđeno je i svečano otvaranje ove dionice, a ceremoniji će prisustvovati delegacija grada Pinerola.

Preostali dio ulice asfaltiranje će sačekati do rješavanja imovinsko-pravnih odnosa.

Izvođač radova je derventsko preduzeće “Geokop”.

Derventa Cafe

4 KOMENTARI

 1. Predlažem da se jedna od ulica u Derventi nazove “Ulica generala Slavka Lisice” koji je jedan od nazaslužnijih oficira za oslobođenje Dervente i Broda od okupacije hrvatske vojske, paravojnih jedinica iz Hrvatske i BiH.

 2. Sjajan prijedlog Mickey, evo npr. ukloniti ime ulice ratnog zločinca Veljka Milankovića, i staviti ime tog odličnog vojskovođe gen. Lisice, Jugoslovena i Srbina, koji je hrabro rukovodio operacijama okupatorske srpske vojske, zatim paravojski iz tzv SAO Krajine, Srbije, Crne Gore i Vojvodine, te ostataka JNA, zatim brojinim četničkim odredima iz ostalih dijelova BiH, a koji opet lično nije uprljao ruke nevinom krvlju djece, žena i staraca Dervente i Bos. Broda, kao što je potonji Veljko Milanković.
  Općinski organi: na vas je red!

 3. Koje bijedno jadno kratkovidno sepsko poltronstvo, da se zna nemam nista protiv tog italijanskog gradica, ali Srbi su brzo zaboravili da nas je Italija bombardovala u periodu 1992-1995, odnosno 1995 godine kao clanica agresorskog NATO-a, ubijali su nasu djecu, rusili nase gradove, bolnice, mostove, fabrike, skole…
  “Srpska” vlast Dervente i Republike Srpske je zaboravila da derventskim ulicama da imena Petrovacka, Drvarska, Glamocka, Sarajevska, Kupreska kao znak male zahvalnosti za nasu bracu Srbe koji su protjerani iz tih vecinom srpskih opstina, jer da oni nisu dosli u Derventu, mi danas ne bi ostali svoji na svome, niti bi bilo Republike Sršske.
  Sudbina Kosova i Metohije nam nije bila lekcija, izgleda malo nam istorijskih lekcija. Danas Derventa zahvaljujuci “sepskoj” vlasti broji oko 25.000 stanovnika sa trendom smanjivanja, svake godine nas je za 500 manje.
  Nista bolje nismo ni zasluzili.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here