Vijesti Hronika Gotovo 1.000 vozača prekršilo saobraćajne propise

Gotovo 1.000 vozača prekršilo saobraćajne propise

0

Policija-RS-001

Na području Centra javne bezbjednosti Doboj, u periodu od 25.10. do 31.10.2016. godine, otkriveno je ukupno 980 prekršaja iz Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH i Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima u Republici Srpskoj. Od ukupno 1408 kontrolisanih učesnika u saobraćaju, za učinjene prekršaje izdato je ukupno 885 prekršajnih naloga. Iz saobraćaja su isključena 132 vozača i 39 vozila.

Zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola sankcionisan je 101 vozač. Zbog utvrđene koncentracije alkohola u organizmu od preko 1 gr/kg, 26 vozača je lišeno slobode. Od toga, kod jednog vozača alkotestiranjem je utvrđena koncentracija alkohola u organizmu od preko 2 gr/kg, kod 25 vozača utvrđena je koncentracija alkohola u organizmu od 1 do 2 gr/kg, dok je 7 vozača odbilo da se podvrgne alkotestiranju. Kod 68 vozača utvrđena je koncentracija alkohola u organizmu do 1 gr/kg.

U navedenom periodu sankcionisano je 335 vozača zbog prekoračenja dozvoljene brzine kretanja vozila. Od toga 261 vozač prekoračio je dozvoljeno ograničenje brzine kretanja u naseljenim mjestima, dok su 74 vozača prekoračila dozvoljenu brzinu kretanja van naseljenog mjesta. Najveći broj prekoračenja dozvoljene brzine kretanja u naseljenim mjestima (130) i van naselja (42) evidentiran je u rasponu od 10 do 20 km/h.

Zbog nekorišćenja sigurnosnog pojasa sankcionisano je 116 učesnika u saobraćaju.

Od ukupno kontrolisanih 11 vozača mopeda, motocikla i bicikla sankcionisan je jedan vozač motocikla i 9 biciklista.

U cilju povećanja stepena bezbjednosti saobraćaja na putevima koje operativno pokriva CJB Doboj, u periodu od 25. do 30.10. 2016. godine sprovedena je regionalna akcija pojačane kontrole učesnika u saobraćaju usmjerena na kontrolu brzine kretanja vozila i kontrolu vozača koji upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola.

CJB Doboj

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here