Vijesti Kultura i obrazovanje JU SŠC “Mihajlo Pupin”: Opremljen kabinet za praktičnu nastavu prvih razreda obućara...

JU SŠC “Mihajlo Pupin”: Opremljen kabinet za praktičnu nastavu prvih razreda obućara – FOTO/VIDEO

0

Zahvaljujući programu „EU – stručno obrazovanje i obuka“ (EU VET), dvadeset novoupisanih učenika obućarskog smjera dobilo je moderno uređen kabinet za praktičnu nastavu sa 13 mašina.

Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske prihvatilo je prijedlog rukovodstva JU SŠC „Mihajlo Pupin“ o opremanju ovakve učionice, čime je omogućeno da učenici prvih razreda praktično znanje stiču u ovoj obrazovnoj instituciji.

U ovom kabinetu učenici usvajaju svoja prva praktična znanja. Na teorijskim časovima učimo o materijalima poput kože, a ovdje na mašinama učimo i konkretno šivanje i tanjenje ivica. Nadamo se da ćemo u drugom polugodištu uspjeti napraviti i neke predmete, kaže nastavnica Kosovka Tutnjević, jedna od glavnih kreatora nastavnog plana i programa za obućare.

Naime, u saradnji sa Fabrikom obuće „Sanino“ izrađen je i pomenuti plan, po čemu je SŠC „Mihajlo Pupin“ mentor drugim školama u toj oblasti. Ova saradnja odnosi se i na praktičnu nastavu, koju će ubuduće u toj fabrici pohađati učenici viših razreda.

B. Nikolić – Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here