Vijesti Sport Kao velika porodica: Klub borilačkih vještina obilježio deceniju postojanja – FOTO

Kao velika porodica: Klub borilačkih vještina obilježio deceniju postojanja – FOTO

1

Najveće dostignuće u ovih deset godina postojanja Kluba je svakako to što sam uspio da napravim jednu cjelinu, jednu porodičnu, zdravu atmosferu sa zdravim članovima, a i onim koji nas podržavaju. Od uspjeha su to svakako svjetske medalje, kaže kik-boks trener Nikola Đurić povodom obilježavanja velikog jubileja Kluba borilačkih vještina „Derventa“.

Kad se osvrnem unazad, sve do sada ostvareno mi izgleda nestvarno i ne mogu ništa drugo reći nego da sam prezadovoljan, kaže Đurić.

Uloženo je mnogo truda, rada, odricanja i posvećenosti koja je na kraju urodila plodom. Najveći izazov je svakako bio da od osinivanja i samog početka od kluba bez članova dođemo do sadašnje brojke od 150 od čega je 40 djece, što je za ovu sredinu i ovakav sport više nego respektabilno, naglašava osvajač srebrne medalje sa Svjetskog kik-boks prvenstva održanog 2012. godine.

Ističe da je klub osnovao njegov trener Slobodan Radovanović Vrle, sa jedne strane kao poklon za njegove dotadašnje uspijehe, a sa druge sa ciljem da ostane u sportu kao sportski radnik i trener.

Ja tada to nisam tako gledao i nisam ni pomišljao da ću da napravim ovo što je danas KBV Derventa. Jedan brend, jedna zajednica koja predstavlja naš grad i Republiku u najboljem svijetlu, kaže danas momak koji gradi trenersku karijeru.

Njegovim stopama krenuo je mladi Simo Zorić, aktuelni juniorski prvak Republike Srpske, Bosne i Hercegovine i Balkana, te „bronzani“ sa Svjetskog juniorskog prvenstva u disciplini „kick light“ do 84 kilograma.

Naša uzdanica Simo Zorić je napravio veliki rezultat i podstrek za dalji i još jači rad u seniorskoj kategoriji. Prosle godine smo nastojali izaći na što veći broj takmičenja sa što više takmičara početnika. Možemo se pohvaliti da je u prošloj godini oko 30 mladih i perspektivnih dječaka i djevojčica imalo bar jedan meč i osjetilo čar ringa, ponosan je Đurić.

Posebno je ponosan jer roditelji nisu imali obaveze za prevoz, hranu, smjestaj, opremu, kotizacije, niti ljekarske preglede jer je sve troškove snosio klub, najavivši da će tako biti i ubuduće.

Planovi i politika kluba i ove godine će se zasnivati na nekoliko već prekaljenih takmiclčara koji ce učestovati isključivo na jakim internacionalnim turnirima i tri nova takmičara koji će se oprobati po prvi put u ringu na takmičenjima za početnike.

Pored treninga takmičarske i rekreativne kik-boskere u Klubu se održavaju grupni, “crossfit” i privatni treninzi i treninzi manjih ženskih grupa, a sa Đurićem na fizickoj spremi rade i profesionalni sportisti u pauzama takmičenja ili u pripremama za nove izazove.

ZAHVALNICE ZA PODRŠKU

Veliki broj ljudi je zaslužan što smo danas tu gdje jesmo i u svim segmentima imamo veliku podršku od naših sugrađana, ističe Đurić.

Zahvalnice na druženju u znak zahvalnosti za doprinos Klubu smo uručili ljudima koji su pružili najveću finansijku podršku klubu, kao i poseban poklon za našeg Alena Ađulovića koji je svim srcem i na sve načine uz klub. “Prvi dukat” KBV Derventa je u rukama Gorana Jevtica i njegove firme “Eko Gradnja” koja je definitivno najviše bila uz klub, istakao je Đurić.

Derventa Cafe

1 komentar

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here