Vijesti Sport Karate: Dervenćani odlični na takmičenju u Subotici

Karate: Dervenćani odlični na takmičenju u Subotici

0

U nedelju je u Subotici održan „50. World Budo Karate Championship” na kojem je takmičarka Karate kluba „Derventa“ Jelena Ilić postala prvak u disciplinama borbe i kate, a Mihajlo Đekić u borbama.

Srebrne medalje u katama osvojili su Drago Brković, Selina Grube i Jovana Ikić, dok su Sergej Nikolić i Jelena Ikić zaslužili bronze. U pojedninačnim borbama zlato je osvojla i Jelena Ikić, a srebra Nikola Makrić Nikola i Jovana Ikić.

Pomenuti karatisti su se direktno plasirali na Internacionalni turnir u Ljubljani koji će biti održan polovinom novembra, dok će ostali članovi morati proći prvo kvalifikacione mečeve, saopštili su iz Karate kluba Derventa.

Na ovom takmičenju učestvovali su klubovi iz tridesetak država, a gosti su bili predsjednik Svjetske Budo karate federacije Soke Takemasa Okuyama (10 DAN) iz Japana, predsjednik Evropske Budo karate federacije Soke prof. dr Žiko Bečanović (10 DAN) iz Srbije i predsjednk sudijske Budo karate federacije Shihan Rafael Janowitzer iz Ekvadora.

Soke Takemasa Okuyama i Soke prof. dr Žiko Bečanović održali su uvodni seminar sa takmičarima i trenerima na temu „Tehnika za polaganje i tehnika za dogovoreni sparing, pojašnjenje i primjena kata i pravila suđenja“, te prezentaciju o karateu na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020. godine.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here

*

code