Vijesti Kultura i obrazovanje Književni pomen – Milovan Bjelošević Beli

Književni pomen – Milovan Bjelošević Beli

0

Književni klub ”Vihor” organizovao je danas knjižnjevni pomen posvećen derventskom pjesniku Milovanu Bjeloševiću Belom, koji je 21. maja 1992.godine poginuo. Tako je iz naših redova prerano otišao, pjesnik, stvaraoc, profesor istorije i književnosti, koji je bio na vrhuncu svoje intelektualne i stvralačke sposobnosti.

Knjizevni pomen  (1)

Pored spomen obilježija u Kalenderovcima, Vihoraši su položili cvijeće i upalili svijeće, te evocirali uspomene na Belog i čitali poeziju.

Knjizevni pomen  (2)

Sjećanja o zajedničkom pjesničkom druženju za njegova života, govorili su Slavko Pokrajac, Đuro Čavić i Ljubomir Popović Coš iz Prnjavora.

– Otišao je Beli na miran i vječni počinak. Ostavio je nama nemirna i zla vremena, rekao je Slavko Pokrajac i istakao da će poezija i proza, koju je napisao vječno postojati i trajati, kao i njegovo ime. Stihove su čitali: Vera Koropkin Ratkovac, Slavko Pokrajac, Đuro Čavić, Milorad Mišo Đurđević, Savko Pećić Pesa i Ljubomir Popović Coš iz Prnjavora.

Savko Pećić Pesa

This poll is no longer accepting votes

Koga ćete podržati na izborima za načelnika opštine Derventa?
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here