Vijesti Kultura i obrazovanje “Kočić je sinonim za slobodu”: Marilovićeva učestvovala na književnoj večeri posvećenoj velikanu

“Kočić je sinonim za slobodu”: Marilovićeva učestvovala na književnoj večeri posvećenoj velikanu

0

Na književnoj večeri pod nazivom “Na Kočićevom tragu”, održanoj u srijedu u parku “Petar Kočić”, učestvovali su Goran Gavrić Grga, Aleksandra Marilović, Vladana Perlić, Milan Vulić i Milan Rakulj, ujedno i voditelj programa.

Pjesničko veče održano je u okviru kulturno-umjetničkog programa 53. “Kočićevog zbora”, a publika je imala priliku da prvi put čuje neke od pjesama autora mlađe generacije, poput tek objavljenih stihova zbirki “Crvene cipele na kiši” Dervenćanke Aleksandre Marilović i “Zapisi s malteške hridi” Gorana Gavrića Grge.

Takođe, čule su se i pjesme iz knjiga “Miraz u zvijezdama” i “Zdravice utopljenika” Aleksandre Marilović, iz Gavrićeve knjige “Tunel”, kao i iz “Zbirke grešaka” Milana Vulića, te iz Rakuljevog “Gluvog putnika” i “Poezije u kostima”. Najmlađa učesnica Vladana Perlić čitala je radove koji će se naći u njenom budućem pjesničkom prvencu.

Biti na tragu Petra Kočića nije ništa drugo do putovanje iz jedne emocije u drugu, naglasila je Marilovička povodom učešća na književnoj večeri.

Ako bih se sa vama igrala asocijacija na ime Petra Kočića odmah bih uzviknula – sloboda. Kočić nije od onih ljudi i pisaca sa kojim se može ćutati kao sa kamenom. Mada Petar i jeste stijena, zar ne? Kočića i ne gledam kao pisca, više kao arhetip našeg mentalnog obrasca. Da zaključim, preksinoć sam bila najsrećnije oružje jer sam stajala pred čistim licem slobode. Eto, našeg djeda zajedničkog Petra Kočića, kazala je Marilovićeva.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here