Vijesti Kultura i obrazovanje Koncertom proslavili 120 godina od osnivanja HKD “Napredak”

Koncertom proslavili 120 godina od osnivanja HKD “Napredak”

0

Povodom 120. godišnjice osnivanja Hrvatskog kulturnog društva Napredak sinoć je u Napretkovom domu održan prigodan koncert pod nazivom “Hrvatska vokalna lirika”.

Kompozicije hrvatskih kompozitora na tekstove slavnih pjesnika izveli su su sopran Vedrana Šimić, profesorica na Muzičkoj akademiji u Sarajevu i pijanist Milan Lucić, umjetnički saradnik.

Bilo je to doista istinsko slavlje ljepote pjesme i muzike, pravi blagoslov za sve prisutne slušatelje. Bio je to ujedno prvi pravi koncert klasične muzike u obnovljenom Napretkovu domu i poziv da se što više ovako vrijednih događaja u njemu dogodi, poručuju iz HKD “Napredak”.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here