Vijesti Sport Loš prvenstveni start Poježana

Loš prvenstveni start Poježana

0

Nakon što su napravili pravu bruku u Kožuhama i izgubili sa 7:1, Poježani umjesto da se vrate igri, ponovo su razočarali. Na igralištu ”Lavulji” pored rječice Ilove u Pojezni gostovala je ekipa ”Poleta” iz Podnovlja. Podnovljani su u svim elemntima nadigrali Poježane i zaslužno odnijeli jedan veliki bod, a Poježanima ostavili jedan ”mršavi bodić”, za utjehu kao domaćinu, koji i nakon mnogobrojnih odigranih utakmica na domaćem terenu, ne znaju šta je pobjeda.

Los prvenstveni start Pojezana

FK ”4.jul” Pojezna – FK ”Polet” Podnovlje 0 : 0.

Mogli su gosti odnijeti i pobjedu, ali su prokockali da postignu gol sa jedanaest metra, nakon ispravno dosuđenog penala. A u ekipi u kojoj se ne zna ko šta igra i kakvo zaduženje ima pojedini igrač i šta treba da čini s loptom kad je u posjedu i ne može se više očekivati. Istina, ima nekoliko fudbalera koji zaslužuju pažnju, ali većina, uglavnom statira i kao ”zvjezdice” čekaju da im protivnik pokloni loptu.

Čitavoj ekipi i rukovodstvu, vrijeme je da se probude i da igraju, ne za sebe, nego za publiku i svoje komšije, jer inače, izgubiće ogromnu podršku koju su imali, ali ne bude li rezultata, sve je uzalud.

Za dobar rezultat je potrebno više truda, energije, trčanja i htjenja da se muški igra i fer pobijedi, jer nema bodova bez golova, a očito na ”lavuljima” ni travka odavno nije vidjela loptu domaćina u protivničkoj mreži.

Sudijska trojka je dobro obavil svoj posao.

Savko Pećić Pesa

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here