Vijesti Društvo Ministarstvo odobrilo sredstva za obnavljanje spomenika “Tri kruške” u Velikoj Sočanici

Ministarstvo odobrilo sredstva za obnavljanje spomenika “Tri kruške” u Velikoj Sočanici

0

Na inicijativu derventskog SUBNOR-a, nadležno Ministarstvo rada i boračko-invalidske zaštite Vlade Republike Srpske odobrilo je 2.500 KM za rekonstrukciju spomenika iz Drugog svjetskog rata u Velikoj Sočanici – Tri kruške.

Pred SUBNOR-om je tako realizacija još jednog važnog projekta nakon rekonstrukcije spomenika NOB-a u Pojezni, Dubočcu, Kalenderovcima, Agićima, Novim Lužanima i Spomen parka u Bosanskim Lužanima.

Na sastanku je izabran građevinski odbor koji će voditi glavne aktivnosti, koji očekuje pomoć lokalne zajednice, ali i pojedinaca. Nakon rekonstrukcije spomenika Tri kruške u Sočanici, u planu je i rekonstrukcija Spomen česme u Osojcima, čime će najveći dio obnove spomenika iz ovog perioda biti završen, kažu u SUBNOR-u.

Pored rukovodstva ove organizacije sastanku je prisustvovao i šef Odsjeka boračko-invalidske zaštite Gradske uprave Derventa Staniša Mikerević.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here