Vijesti Kultura i obrazovanje Mirjana Plisnić: Biblioteka pokrenula projekat zaštite kulturnog naslijeđa derventskog kraja –...

Mirjana Plisnić: Biblioteka pokrenula projekat zaštite kulturnog naslijeđa derventskog kraja – VIDEO

0

Direktor Narodne biblioteke “Branko Radičević” Mirjana Plisnić gostovala je u Jutarnjem programu Radio-televizije Republike Srpske.

Ovom prilikom govorila je o bibliotečkoj i muzejskoj djelatnosti, ali i novom projektu poktenutom sa etnolozima Vladimirom i Danijelom Đukanović.

Želimo da sa stručnim licima ustanovimo šta je to što je specifično za derventski kraj, koje su to nošnje, etnomuzikološka obilježja, Derventski vašar i slično. Želimo da napravimo listu prijedloga koje će se naći na spisku nematerijalnog kulturnog naslijeđa Republike Srpske, rekla je Plisnićka.

Do kraja godine nastojaćemo prepoznati dio obimnog naslijeđa koje bi se na taj način moglo dodatno zaštiti, dodala je.

Derventa Cafe

This poll is no longer accepting votes

Koga ćete podržati na izborima za načelnika opštine Derventa?

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here