Vijesti Društvo Mještani prikupili 36.000 KM za asfaltiranje puta Leksija – Tešića bare –...

Mještani prikupili 36.000 KM za asfaltiranje puta Leksija – Tešića bare – Vrhovi

0

Mještani Gornje Lupljanice, ali i Crnče, Osinje, Pojezne, Cerana, Velike Sočanice i Male Sočanice, koja su usmjerena na put Leksija – Tešića bare – Vrhovi, od septembra prošle godine prikupili su oko 36.000 KM za asfaltiranje ove dionice.

Za ovu namjenu u Kapitalnom budžetu za tekuću godinu izdvojeno je 100.000 KM, tako da računica kaže da je već sada prikupljena trećina potrebnih sredstava. Naime, prema glavnom projektu, afsaltiranje dionice od 2.822,5 metra bi koštalo tačno 396.931.61 KM.

Mještani Gornje Lupljanice se raduju ovoj odluci gradskih institucija jer je za njih značaj ove odluke je višestruk. Ovim velikim infrastrukturnim projektom, kako kažu mještani sela, „dobro će se dobrim vratiti“.

Gradonačelnik Dervente Milorad Simić i Skupština grada Derventa su prepoznali potrebu asfaltiranja puta Leksija – Tešića bare – Vrhovi kao značajan razvojni projekat za veći broj naselja južnog dijela derventskog područja. U ime Građevinskog odbora pozivam sve dobre ljude, mještane derventskih sela južnog područja, da se uključe u akciju, podrže asfaltiranje puta, a time i sebi da skrate put do grada za sedam kilometara, istakao je Zoran Brestovac, predsjednik Odbora, dodavši da će se aktivnosti oko prikupljanja novca intenzivirati tokom proljeća i ljeta.

Gornja Lupljanica „napaja“ okolinu i Derventu

Gornja Lupljanica kontinuirano snabdijeva gradsko naselje Derventa kvalitetnom pijaćom vodom duže od 125 godina, a voda iz Gornje Lupljanice od prije nekoliko godina stiže čak i u domaćinstva derventskih sela.

Asfaltirani lokalni puta na dionici Leksija – Tešića bare – Vrhovi bi prolazio pored skretanja za crpilište, odnosno pored makadamskog puta koji vodi do starog vodovoda u Gornjoj Lupljanici. Time bi i ovo značajno infrastrukturno i kulturno dobro, a od prije nekoliko godina i nacionalni spomenik, bilo dostupnije za održavanje, ali i za posjetioce, ističe Brestovac.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here