Vijesti Kultura i obrazovanje Muzika povezuje ljude: I ove godine Dervenćani uživali u Večeri duhovne muzike...

Muzika povezuje ljude: I ove godine Dervenćani uživali u Večeri duhovne muzike – VIDEO

0

Internacionalni multireligijski interkulturni centar „Zajedno“ Derventa organizovao je u petak 13. Veče duhovne muzike.

Derventskoj publici su se predstavili derventski hor „Mozaik“, „Azizija“ i „Adoro“ iz Orašja, “Viteški akordi“ iz Viteza i pjevačka grupa KUDM „Bosiljak“ iz Dervente.

Fadil Pelesić, osnivač IMIC-a, je istakao da muzika kao univerzalno sredstvo sporazumijevanja najbolje povezuje ljude.

Ovo je jedna od rijetkih manifestacija ovakve vrste u BiH i mi smo ponosni što je organizujemo po 13. put. Mi razvijamo i njegujemo ono što je ovoj zemlji najpotrebnije,a to su razumijevanje, ljubav i tolerancija. Dakle, večerašnja manifestacija ima obavezu da povezuje ljude i evo okupili smo goste iz gotovo čitave BiH. Vrlo je važno to što mi u Derventi pokazujemo da imamo razumijevanja za sve vrste muzike, ovdje se sve pjesme dočekuju i ispraćaju jednakim aplauzom, što znači da mi predstavljamo grad koji voli sve ljude bez razlike i to želimo da pokažemo i kroz ovu manifestaciju, rekao je Pelesić.

On je posebno istakao da je malo horova poput derventskog „Mozaika“ koji izvodi sve pjesme i izrazio nadu da će tradicija održavanja ovakve večeri biti nastavljena i ubuduće.

Rukovodioci gostujućih horova su rekli da im je čast što su dio ovog koncerta i što doprinose razvijanju boljih odnosa među nacijama i vjerama. Voditelj hora „Azizija“ iz Orašja Eldina Kukuljević je izrazila zadovoljstvo što su u Derventi .

Prvi put nas je u Derventu doveo tadašnji predsjedavajući IMIC-a fra Marko Oršolić i zaista smo bili oduševljeni. Ponosni smo na naše drage prijatelje Milicu i Fadila Pelesića što uspješno organizuju ovu manifestaciju već 13 godina. To pokazuje da je ovo postalo tradicija. Ovakve večeri su divne za pamćenje i u svoj grad ćemo sigurno ponijeti utiske o tome kako se nešto lijepo njeguje u Derventi, istakla je Kukuljević.

I hor „Viteški akordi“ je već četvrtu godinu učesnik koncerta.

Ništa nam nije teško kada su prave vrijednosti u pitanju, a to je druženje i prijateljstvo koji je i osnovica na kojoj se ovdje sve ovo i radi, poručili su iz „Viteških akorda“.

derventa.ba/TV K3

This poll is no longer accepting votes

Koga ćete podržati na izborima za načelnika opštine Derventa?

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here