Vijesti Društvo Nasilje nad ženama je neprihvatljivo – FOTO

Nasilje nad ženama je neprihvatljivo – FOTO

0

Udruženje žena Derventa, kao članica Sigurne mreže, uključilo se u kampanju “Dižem glas protiv nasilja” koja traje od 2. do 7 . oktobra 2023. godine.

Cilj kampanje “Imam pravo na život bez straha, život bez bez nasilja i na sigurnost“ je podizanje svijesti u javnosti o neprihvatljivosti svih oblika nasilja nad ženama i djevojkama, uključujući i porodično nasilje, te slanje poruke o nužnosti nulte tolerancije na sve oblike rodno zasnovanog nasilja.

Kampanjom želimo uticati na zajedničko djelovanje institucija i organizacija na efikasnom ostvarivanju zaštite, pružanju pomoći žrtvama RZN i porodičnog nasilja. U kampanju smo uključili mlade, uz scenski prikaz kojeg su izveli članovi Omladiskog dramskog studija za svoje vršnjake, u dvorištu srednjoškolskog centra u Derventi i za građane ispred Tržnog centra Kort, saopšteno je iz UŽ Derventa.

U okviru kampanje organizovan je okrugli sto za članove Multiseltorskog tima u borbi protiv nasilja na kojem je razgovarano o primjeni novina Zakona o zaštiti od nasilja i ulozi institucija i organizacija koje se bave problemom nasilja.

Nakon razgovora na ovu temu moderatorica je predstavila kampanju članica Sigurne mreže, a učesnici su dali svoj doprinos kampanji ineraktivnim radom u grupama i prezentacijama.

Derventa Cafe

 

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here