Vijesti Hronika Nesavjesni ugrožavaju živote: Dio motociklista ne koristi kacigu niti ima odgovarajuće dozvole

Nesavjesni ugrožavaju živote: Dio motociklista ne koristi kacigu niti ima odgovarajuće dozvole

0

U akciji pojačane kontrole vozača motocikla, provedene tokom avgusta, na području Policjske uprave Doboj, kontrolisana su ukupno 382 vozača, od toga 185 vozača motocikla, 181 vozač mopeda i 15 vozača lakih motocikla.

Utvrđeno je da 49 vozača upravlja bez položene odgovarajuće kategorije za ovu vrstu vozila, a 56 vozača ne koristi zaštitnu kacigu.

Na osnovu analitičkog praćenja stanja bezbjednosti saobraćaja na području Policijske uprave Doboj, uočeno je da je povećan broj saobraćajnih nezgoda sa posljedicama po lica u kojima učestvuju vozači motocikla, lakih motocikla i mopeda. Kao uzrok navedenih saobraćajnih nezgoda uglavnom je prekoračenje brzine kretanja vozila i nenošenje potrebne zaštitne kacige, saopšteno je iz PU Doboj.

Policijski službenici Policijske uprave Doboj će i u narednom periodu nastaviti provoditi slične aktivnosti, navodi se u saopštenju.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here