Vijesti Društvo Održana godišnja Skupština Saveza invalida rada opštine Derventa

Održana godišnja Skupština Saveza invalida rada opštine Derventa

0

Na redovnoj godišnjoj Skupštini Saveza invalida rada opštine Derventa,koja je održana protekle subote, razmatrani su i usvojeni Izvještaj o radu, Izvještaj Nadzornog odbora, kao i Izvještaj o finansijsko-materijalnom poslovanju u 2016. godini i usvojeni Plan i program rada i finansijski plan za 2017. godinu.

Savez invalida rada je u 2016. godini obavljao redovne aktivnosti koje su planirane godišnjim planom i finansijskim mogućnostima, koje su bile skromne.

U saradnji sa Međuopštinskom organizacijom Saveza slijepih i Udruženja gluvih i nagluvih lica opštine Derventa obilježen je 3. decembar, Međunarodni dan lica sa invaliditetom, kroz sportska takmičenja u pikadu, šahu i dominama.

– U narednom periodu ovo udruženje, zajedno sa Savezom invalida rada Republike Srpske,trebalo bi posebno da se angažuje na poboljšanju materijalnog i zdravstvenog položaja ove kategorije lica i iniciranju donošenja izmjena i dopuna važećeg Zakona o PIO RS.Riječ je o povratku oduzetih prava invalidima rada koja su brisana iz sistema PIO. Nismo zadovoljni tretiranjem od strane vlasti kao ni raspodjelom sredstava za organizacije i udruženja. Po ko zna koji put moram da naglasim da mi nismo civilni invalidi već invalidi rada, tako da niko nema pravo da mijenja naziv organizacije i kategorije lica, rekao je Ratko Pećić, predsjednik Saveza invalida rada opštine Derventa.

On je posebno istakao problem naplate parkinga, sa kojim se invalidi rada suočavaju na području opštine Derventa, što, kako kaže, nije slučaj u drugim opštinama.

derventa.ba

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here