Vijesti Hronika Oduzeto 440 kubika ogrevnog drveta

Oduzeto 440 kubika ogrevnog drveta

0

U cilju sprečavanja bespravne sječe i prometa drvnih sortimenata na području bezbjednosne nadležnosti CJB Doboj, policijske stanice opšte nadležnosti i policijske stanice za bezbjednost saobraćaja iz sastava CJB Doboj, u periodu od 04. septembra do 01. novembra tekuće godine, provele su regionalnu akciju tokom koje je na kategorisanim i nekategorisanim putevima kontrolisan veći broj vozila kojim se prevoze drvni sortimenti, kao i lokacije na kojima se vrši prodaja ili su pogodni sa lagerovanje ogrevnog drveta.

AmblemMUP-a

Tokom akcije izuzeto je ukupno 440 m3 ogrevnog drveta, koje je najvećim djelom posječeno u šumama kojim gazduju šumske urave. Prema načinu izvršenja i količini otuđenih drvnih sortimenata, u devet slučajeva krivično-pravna radnja imala je obilježje krivičnog djela šumske krađe i protiv njihovih izvršilaca Okružnom tužilaštvu Doboj biće podneseni adekvatni izvještaji. U ostalih 55 slučajeva radilo se o prekršajima  iz Zakonom o šumama, čije je sankciosanje u nadležnosti Šumskog gazdinstva Doboj.

Najveći broj drvnih sortimenata izuzet je tokom kontrole saobraćaja i to na području opština: Pelagićevo (139 m3 ), Derventa (80 m3 ), Brod (57 m3) i Doboj (49 m3).

Navedene aktivnosti provedene su zajedno sa radnicima nadležnih šumskih uprava, kao i saradnjom sa građanima.

U prethodnoj akciji koja je provedene drugom polovinom jula mjeseca izuzeto je ukupno 537,5 m3 ogrevnog drveta, zadokumentovano je 16 krivičnih djela šumske krađe i protiv izvršilaca podneseni izvještaji Okružnom tužilaštvu Doboj.

CJB Doboj će i u narednom periodu nastaviti sa pojačanim ciljanim aktivnostima na sprečavanju bespravne sječe i prometa drvnih sortimenata na području svih deset opština za koje je operativno nadležan.

CJB Doboj

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here