Vijesti Hronika Oduzeto 440 kubika ogrevnog drveta

Oduzeto 440 kubika ogrevnog drveta

0

U cilju sprečavanja bespravne sječe i prometa drvnih sortimenata na području bezbjednosne nadležnosti CJB Doboj, policijske stanice opšte nadležnosti i policijske stanice za bezbjednost saobraćaja iz sastava CJB Doboj, u periodu od 04. septembra do 01. novembra tekuće godine, provele su regionalnu akciju tokom koje je na kategorisanim i nekategorisanim putevima kontrolisan veći broj vozila kojim se prevoze drvni sortimenti, kao i lokacije na kojima se vrši prodaja ili su pogodni sa lagerovanje ogrevnog drveta.

AmblemMUP-a

Tokom akcije izuzeto je ukupno 440 m3 ogrevnog drveta, koje je najvećim djelom posječeno u šumama kojim gazduju šumske urave. Prema načinu izvršenja i količini otuđenih drvnih sortimenata, u devet slučajeva krivično-pravna radnja imala je obilježje krivičnog djela šumske krađe i protiv njihovih izvršilaca Okružnom tužilaštvu Doboj biće podneseni adekvatni izvještaji. U ostalih 55 slučajeva radilo se o prekršajima  iz Zakonom o šumama, čije je sankciosanje u nadležnosti Šumskog gazdinstva Doboj.

Najveći broj drvnih sortimenata izuzet je tokom kontrole saobraćaja i to na području opština: Pelagićevo (139 m3 ), Derventa (80 m3 ), Brod (57 m3) i Doboj (49 m3).

Navedene aktivnosti provedene su zajedno sa radnicima nadležnih šumskih uprava, kao i saradnjom sa građanima.

U prethodnoj akciji koja je provedene drugom polovinom jula mjeseca izuzeto je ukupno 537,5 m3 ogrevnog drveta, zadokumentovano je 16 krivičnih djela šumske krađe i protiv izvršilaca podneseni izvještaji Okružnom tužilaštvu Doboj.

CJB Doboj će i u narednom periodu nastaviti sa pojačanim ciljanim aktivnostima na sprečavanju bespravne sječe i prometa drvnih sortimenata na području svih deset opština za koje je operativno nadležan.

CJB Doboj

This poll is no longer accepting votes

Koga ćete podržati na izborima za načelnika opštine Derventa?
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here