Vijesti Društvo Pitka voda stiže u Kostreš i Nove Lužane

Pitka voda stiže u Kostreš i Nove Lužane

0

Pitku vodu uskoro će dobiti domaćinstava u Kostrešu i Novim Lužanima, te brodska sela Donja i Gornja Barica, a zahvaljujući zajedničkom projektu grada Derventa i opštine Brod.

Izgradnjom vodovoda „Kostreš“ oko 200 domaćinstava dobiće pitku vodu. Gradska uprava je za ovaj projekat iz budžeta izdvojila 33.480 hiljada KM za nabavku cijevi, dok radove izvodi brodsko komunalno preduzeće.

Riječ je o izgradnji oko 3 kilometra novog voda kojim će se pitka voda iz rezervoara na Bijelom Brdu dopremati u postojeći rezervoar na Kostrešu i dalje do krajnjih korisnika. Rezultat ovog projekta je prošlogodišnji sastanak gradonačelnika Milorada Simića sa rukovodstvom opštine Brod, a u razgovorima su učestvovali i direktori komunalnih preduzeća dvije lokalne zajednice, saopštili su iz Gradske uprave.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here