Vijesti Društvo Počinje rekonstrukcija ulice Kralja Petra I

Počinje rekonstrukcija ulice Kralja Petra I

1

Gradonačelnik Dervente Milorad Simić je potpisao danas sa predstavnicima preduzeća „Geokop“ ugovor o rekonstrukciji drugog dijela Ulice Kralja Petra I, odnosno dijela od kružnog toka „Rampa“ do “Harmana”, vrijednog ukupno 743.000 KM.

Do sada je u uređenje centra grada, tačnije Trg oslobođenja i Trg pravoslavalja, te ulicu Kralja Petra I uloženo oko 2,5 miliona KM, podsjetio je gradonačelnik Simić.

Ovo je dio projekta koji „vučemo“ već dugi niz godina jer ga, prije svega, finansiramo iz vlastitih sredstava. Ipak, ja sam obradovan da je danas došao trenutak da potpišemo ugovor o rekonstrukciji kompletne ulice, sa hortikulturom, trotoarima, kanalizacijom i priključcima vode. Ujedno će se obnoviti i urediti stepenište prema Policijskoj stanici, a vrijednost tog posla je dodatnih 40.000 KM, pojasno je Simić.

On je istakao da se intenzivno radi sa Vladom Republike Srpske i predsjednikom Miloradom Dodikom na rekonstrukciji OŠ „Nikola Tesla“, za šta se uskoro očekuje raspisivanje tendera vrijednog oko 5,5 miliona KM, te na proširenju vrtića „Trol“ za šta je potrebno 750.000 KM.

Derventa Cafe

1 komentar

  1. Ispucalo stepenište na ulazu u policijsku stanicu košta 20.000 evra.Da postave mermerno stepenište mnogo je.Ugradio se pijani Simić.Dajte specifikaciju radova i cijena.Ja sam ulazio u PU i razmišljao o popravci tog stepeništa i kontao da bih uredio stepenište za par hiljada km. Dobra priča.Koliko su vas oderali za druge stavke”ugovora”jadni Dervenčani.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here