Vijesti Kultura i obrazovanje “Pored teorije uvažavati i potrebe djece”: Predstavljena stručna literatura za vaspitače

“Pored teorije uvažavati i potrebe djece”: Predstavljena stručna literatura za vaspitače

0

U Narodnoj biblioteci “Branko Radičević” sinoć je promovisana knjiga “Kompetencije vaspitača u igrolikom procesu sažimanja teorije i prakse” autorke Valentine Milačić iz Laktaša.

Milačić, diplomirana vaspitačica i književnica, do sada je objavila četiri zbirke pjesama, a sada i stručnu literature namijenjenu vaspitačima.

Prema riječima akademika Grozdanke Gojko djelo je monogramska studija, i u tom smislu može da posluži i kao stručna literatura na fakultetima. Sastavljena je od 2 dijela i u prvom se upoređuju predškolski kurikulumi Srbije, Italije i Republike Srpske, a drugi dio čine igrokazi i predstave, koji su moji radovi. Svi učesnici predškolskog vaspitanja, moramo da uvažavamo praksu, a ne samo teoriju, odnosno dječiji svijet i njegove potrebe, kazala je Milačić.

O knjizi su, pored autorke, govorili i dr Sanja Paštalo i mr Gordana Simić, a muzički gosti bili su violistkinja Maja Orlando i harmonikaš Ilija Kovačević.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here