Vijesti Kultura i obrazovanje Predstavljamo zanimanja Stručne škole: Zašto postati CNC tehničar, bravar-zavarivač ili obrađivač metala...

Predstavljamo zanimanja Stručne škole: Zašto postati CNC tehničar, bravar-zavarivač ili obrađivač metala rezanjem? – VIDEO

0
Stručna i tehnička škola

Stručna i tehnička škola Derventa u školskoj 2020/21 školovaće ekonomske, kulinarske, CNC, te veterinarske tehničare i agrotehničare, kao i bravare i obrađivače metala rezanjem.

Ova zanimanja, zbog složene epidemiološke situacije, pobliže će zainteresovanim učenicima predstaviti i preko našeg portala kroz objavu niza promotivnih materijala.

Po završetku školovanja učenici dobijaju konkretna zanimanja koja su tražena na tržištu rada, kao i mogućnost školovanja na visokoobrazovnim ustanovama, navode iz ove obrazovne ustanove u Informatoru kojeg su objavili tim povodom.

>> Aplikaciju „Vodič kroz zanimanja“ možete besplatno preuzeti OVDJE.

Naš osnovni cilj je prenošenje potrebnih znanja kako iz teoretske, tako i iz praktične nastave. Osim ovog primarnog cilja, ono što krasi našu školu su vannastavne aktivnosti gdje učenici pokazuju svoju kreativnost i gdje kroz timski rad razvijaju moralne i pozitivne ljudske vrijednosti. Iz naše škole izlaze zadovoljni učenici sa lijepim sjećanjima na zanimljiva takmičenja, druženja i putovanja. Kroz virtualnu šetnju video zapisima koje su pripremili stručni aktivi doživite atmosferu naše škole, stoji u Informatoru.

U okviru smjera Mašinstvo i obrada metala u školskoj 2020/21 upisivaće se jedno odjeljenje sa 24 učenika za zanimanje CNC tehničar (IV stepen), te po 12 učenika za zanimanja bravar-zavarivač i obrađivač metala rezanjem (III stepen).

 

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here