Vijesti Hronika Preminuo novinar Boro Teofilović

Preminuo novinar Boro Teofilović

0

Boro Teofilović, novinar iz Dervente preminuo je danas u 67. godini života. Ostavio je dubok i neizbrisiv trag u „našem“ novinarstvu, omilјen i cijenjen među kolegama, sa kojima je dijelio najviše onoga što je imao- informacije.

Boro Teofilovic

Teofilović je bio brilјantan novinar, izoštrenog pera sa kojim je obogađivao sadržaje listova „ Politika“ i „Sportske novosti“, zatim „Glas Srpske“, a nadasve najviše traga ostavio je radeći za Novinsku agenciju Republike Srpske „ Srna“.

Bio je jedan od suvlasnika dobojskog lista „Svitanje“, gdje je obavlјao i dužnost urednika novina.

Jedan od njegovih poslјednjih projekta bile su „Naše novine“ koje je pokrenuo u vlastitoj režiji, koje su medijski osvježile prostor regije Doboj.

Dugogodišnji je predsjednik Crkvene opštine Derventa. Jedan od osnivača i istaknuti član Udruženja dopisnika i novinara opštine Derventa.

U slobodno vrijeme dosta pažnje posvetio je sakuplјanju lјekovitog bilјa, a prerana smrt ga je omela da se okušao i kao pisac knjige o lјekovitim travama našeg kraja.

Sahrana Teofilovića biće obavlјena 3. jula na pravoslavnom groblјu u Derventi, a opijelo će započeti u 15,30 u crkvi Uspenja Presvete Bogorodice u Derventi.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here