Vijesti Društvo Pristigle dvije ponude za rekonstrukciju OŠ “Nikola Tesla”

Pristigle dvije ponude za rekonstrukciju OŠ “Nikola Tesla”

0

Na međunarodni tender za rekonstrukciju objekta OŠ “Nikola Tesla”, vrijedan oko 5,2 miliona KM, pristigle su ponude dva konzorcijuma.

Nakon otvaranja ponuda, u narednom periodu izvršiće se njihove provjere i ispunjenost kvalifkiacijskih uslova.

Potom će se, ukoliko budu stvoreni uslovi, provesti e-aukcija i na kraju donijeti odluka o izboru najpovoljnijeg ponuđača, a taj posao bi, kažu upućeni, mogao potrajati do sredine februara.

Od tog trenutka teče rok za eventualne žalbe.

– Radi se o otvorenom postupku i međunarodnom vrijednosnom razredu. Priprema nabavke same po sebi je trajala dugo, a bilo je potrebno izvršiti prethodnu provjeru tržišta. Vlada će finansirati rekonstrukciju objekta i vanjskog uređena, rekao je ranije načelnik Odjeljenja za finansije Mile Strinić.

Objekat je uvršten na Privremenu listu nacionalnih spomenika Bosne i Hercegovine i predstavlja kulturno dobro, a nakon zemljotresa sa epicentrom u Petrinji 2020. godine je iz bezbjednosnih razloga objekat stavljen van upotrebe.

Zgrada osnovne škole „Nikola Tesla“ u Derventi izgrađena je u centralnom gradskom jezgru Grada Derventa, 1913. godine, kao zgrada Gimnazije po projektu Josipa Vancaša.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here