Vijesti Hronika PU Doboj: Iz saobraćaja isključena 54 vozača

PU Doboj: Iz saobraćaja isključena 54 vozača

0

Na području Policijske uprave Doboj, u periodu od 22 – 29.05.2017. godine, otkriven je ukupno 721 prekršaj iz Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH i Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima u Republici Srpskoj. Od ukupno 1222 kontrolisana učesnika u saobraćaju, za učinjene prekršaje izdato je ukupno 678 prekršajnih naloga. Iz saobraćaja su isključena 54 vozača i 22 vozila.

Zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola sankcionisan je 41 vozač. Zbog utvrđene koncentracije alkohola u organizmu od preko 1,5 gr/kg, 8 vozača je lišeno slobode. Od toga, kod 6 vozača alkotestiranjem je utvrđena koncentracija alkohola u organizmu od preko 1,5 gr/kg, dok su dva vozača odbila da se podvrgnu alkotestiranju. Kod 19 vozača utvrđena je koncentracija alkohola u organizmu od 0,8 do 1,5 gr/kg, dok je kod 14 vozača utvrđena koncentracija alkohola u organizmu do 0,8 gr/kg.

U navedenom periodu sankcionisana su 183 vozača zbog prekoračenja dozvoljene brzine kretanja vozila. Od toga kod 143 vozača evidentirano je prekoračenje u rasponu od 10 do 20 km/h.

Zbog nekorišćenja sigurnosnog pojasa sankcionisana su 63 učesnika u saobraćaju dok su 4 vozača sankcionisana zbog nepropisnog prevoza djece u vozilima. Zbog nepoštivanja obaveza prema pješacima sankcionisana su dva vozača.

Zbog upravljanja vozilom prije sticanja prava, nekorištenja propisane opreme i drugih prekršaja iz Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH sankcionisano je 6 vozača traktora i radnih mašina.

Od ukupno kontrolisanih 12 vozača mopeda, motocikla i bicikla sankcionisan je 1 vozač mopeda, 1 vozač motocikla i 7 biciklista.

PU Doboj

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here