Vijesti Kultura i obrazovanje “Radost, život i tolerancija”: IMIC-ove Veče duhovne muzike još jednom spojile različitost...

“Radost, život i tolerancija”: IMIC-ove Veče duhovne muzike još jednom spojile različitost – FOTO

0
Svi učesnici pjevaju božićnu pjesmu “Tiha noć”

Po dvanaesti put Internacionalni multireligijski i interkulturni centar „Zajedno“ organizovao je Veče duhovne muzike, jedinstvena manifestacija ove vrste u Republici Srpskoj i Bosni i Hercegovini.

Derventa je još jednom pokazala da je grad mira, tolerancije i razumjevanja, rekao je predsjednik IMIC Zajedno Fadil Pelesić.

Potvrdili smo i da je Derventa kulturni centar, jer je ova manifestacija postala poznata i izvan granica regije i države. Uvijek je lijepo gledati izvođače duhovne muzike svih konfesija, kako naše stalne učesnike, tako i one koji su ovu manifestaciju uveličali bar jednom tokom prethodnih izdanja, naglasio je Pelesić, zahvalivši se lokalnoj zajednici na podršci u organizaciji.

Ovogodišnje izdanje otvorio je derventski hor “Mozaik” pjesmama “Bogorodice djevo”, “Kakav prijatelj je Isus ”, “Nek mirišu avlije”, da bi potom binu prepustili pjevačkoj grupi KUDM „Bosiljak“ iz Dervente. Dervenćani su bili u prilici i da uživaju u izvedbama Gradskog hora iz Maglaja, „Viteških akordia“ iz Viteza i hora „Adoro“ iz Orašja.

Jedan od redovnih učesnika manifestacije, solistikinja banjalučke Hrišćanske adventističke crkve Vanja Subašić derventskoj publici se predstavila numerama ”Raduj se zemljo sva” i “Svoja ću koljena”.

Ovo je zaista jedno predivno veče i skup ljudi različitih podneblja, vjera i nacija, koji su udruženi svojim glasovima, kreirali ovo veličanstveno veče. Mislim da bi i drugi gradovi trebali da organizuju nešto slično, jer je ovo život i radost, istakla je Subašić po završetku koncerta.

Manifestacija je završena zajedničkim izvođenjem božićne pjesmu “Tiha noć”, pod dirigentskom palicom Hane Čizmić iz Maglaja.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here