Vijesti Sport Ragbi 7: Čelik prvak BiH, Gladijatori četvrti

Ragbi 7: Čelik prvak BiH, Gladijatori četvrti

0

Završni turnir Prvenstva Bosne i Hercegovine u ragbiju 7 za muškarce, održan je tokom vikenda u Tešnju. Na turniru su učestvovali, pored domaćina TRK Tešanj, i ekipe Čelika, Gladijatora i Hercega iz Mostara.

I na drugom turniru ponovo je bio najuspejšniji Ragbi klub Čelik sa tri pobjede, tako da je zeničkim ragbijašima pripala titula prvaka BIH u ragbiju 7. Drugo mjesto osvojio je TRK Tešanj, treći je bio Herceg Mostar, a četvrti Gladijatori iz Dervente.

Istoga dana i djevojke su odigrale utakmicu Prvenstva Bosne i Hercegovine. Susret Gladijatori–Čelik završen je rezultatom 10:12.

Selektori ženske i muške 7s reperezentacije Bosne i Hercegovine Adnan Hamzić i Mirza Kapić su tokom turnirra u Tešnju imali priliku da se uvjere u formu potencijalnih kandidata za Evropska prvenstva u ragbiju 7 koja će se održati za žene u Slovačkoj (24/25.06.2017. godine), a za  muškarce u Bugarskoj (1/2.07.2017. godine).

rtvze

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here