Vijesti Hronika Rasvjetljeno više krivičnih djela razbojništva i teških krađa

Rasvjetljeno više krivičnih djela razbojništva i teških krađa

0

Policijski službenici PS Derventa, 13.07.2013. godine, lišili su slobode A.Š. i E.M., oba iz Sarajeva, zbog osnova sumnje da su počinili dva krivična djela razbojništva i četiri krivična djela teške krađe na naročito drzak način, na štetu pravnih lica sa područja Dervente.

AmblemMUP-a

Navedena lica su, u cilju sticanja protivpravne imovinske koristi,  tokom maja i juna tekuće godine počinili dva krivična djela razbojništa, a tokom juna ove godine i u februaru i decembru prošle godine, četiri krivična djela teške krađe na naročito drzak način, prilikom čega su, uz prijetnju upotrebe pištolja ili noža, od radnika trgovinskih radnji otuđivali novac. Na ovaj način vlasnicima trgovinskih radnji pričinjena je ukupna materijlna šteta u iznosu od 3.630,00 KM.

Dana, 29.02.2012. godine, A.Š. i E.M. su maskirani ušli u STR „Gold“ i uz prijetnju upotrebe noža, od radnika otuđili novac u iznosu od 610,00 KM.

Dana 14.12. 2012. godine, ista lica (nisu bili maskirani), na isti način su od ranika STR „Stanić“ otuđili elektronsku kasu sa novcem, prilikom čega je vlasniku pričinjena materijalna šteta u iznosu do 300,00 KM.

Dana 23.05. 2013. godine, maskirana lica su izvršila razbojništvo nad radnikom STR „Vesna“, od koga su, uz prijetnju upotrebe pištolja, otuđili novac u iznosu od 800,00 KM.

Na isti način, 07.06.2013. godine, izvršili su razbojništvo nad radnikom trgovine „Dragstor“, vlasništvo DOO „Bamco“, odakle su otuđili 1.390,00 KM.

Dana 24.06.2013. godine, maskirana lica ušla su u STR “Milprom“ i uz prijetnju upotrebe nožem, od radnika otuđili novac u iznosu od 280,00 KM.

Na isti način, 29.06. tekuće godine od radnika u trgovini „Vrelo“, vlasništvo DOO „Interprom“, otuđili su novac u iznosu od 250,00 KM. Sva krivična djela počinjena su u vrijeme završetka radnog vremena, kada su navedena lica iz kasa trgovinskih radnji otuđivali novac od pazara.

Policisjki službenici PS Derventa, 12.07.2013. godine, oko 22,30 časova, u Ulici Pete kozaračke u Derventi zaustavli su i kontrolisali putničko vozilo „golf“, kojim je upravljao A.Š., prilikom čega je vozač iz auta odbacio fantomku, dok je E.M. ušao u obližnju prostoriju, koju su povremeno iznajmljivali. Oba lica su lišena slobode, a tokom pretresa prostorije i putničkog vozla pronađeni su predmeti, za koje se sumnja da su korišteni prilikom izvršenja krivičnih djela (nož, odjeća, kape fantomke, mobilni telefoni i dr.).

Nakon izvršene kriminalističke obrade, A.Š. i E.M. su, 13.07.2013. godine, zajedno sa izvještajem o počinjenim krivičnim djelima, predati u nadležnost Okružnom tužilaštvu Doboj.

CJB Doboj

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here