Vijesti Kultura i obrazovanje Razvijaju preduzetničke vještine: Marina Topalović nastupila na državnom “Munja Business Challenge” takmičenju

Razvijaju preduzetničke vještine: Marina Topalović nastupila na državnom “Munja Business Challenge” takmičenju

0

Učenica Stručne i tehničke škole Marina Topalović, nakon što je njena ekipa bila drugoplasirana na polufinalnom takmičenju u Banjaluci, sredinom sedmice nastupila je na državnom takmičenju “Munja Business Challenge” u Sarajevu.

Inače, “Munja Business Challenge” je najveće državno takmičenje za srednjoškolace u preduzetništvu koje se redovno održava nekoliko godina u BiH. Takmičenje se realizuje po međunarodnoj metodologiji globalne organizacije “Junior Achivement” koji se provodi u više od 100 zemalja svijeta.

Takmičenje se odvija tako što se sastavljaju ekipe od učenika koji se ne poznaju, da bi svaki od 12 timova, koliko ih je učestvovalo na finalnom takmičenju, dobio temu na osnovu koje je razrađivao biznis-plan i projekat.

Nažalost, Marina se sa svojim timom nije plasirala na Balkansko takmičenje koje se održava sljedeće sedmice u Budvi, ali je bogatija za još jedno iskustvo gdje je pokazala svoje sposobnosti i kreativnost.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here