Vijesti Sport Sa šahovskog turnira u Potočanima – Treće mjesto za Žanu Kokanović

Sa šahovskog turnira u Potočanima – Treće mjesto za Žanu Kokanović

0

U vremenima kada na bh. prostorima turnire za žene možete izbrojati na prste jedne ruke razočaravajuće djeluje podatak da se na 32. osmomartovskom turniru u Potočanima pojavilo samo 13 šahistkinja, i to uglavnom kadetkinja.

Sa sahovskog turnira u Potocanima - Trece mjesto za Zanu Kokanovic

Tradicionalno gostoprimstvo POŠK-a, kluba domaćina, i relativno dobar nagradni fond nisu privukli veći broj pripadnica ljepšeg pola, pa se postavlja pitanje da li bh. šah počinje da žanje ono što su godinama sijali šahovski radnici u dva entiteta i tri saveza.

Treću godinu uzastopno trijumfuje, sasvim zasluženo, Sara Jaćimović iz Broda. Remizirala je tek u posljednjem kolu, sa Tijanom Babić iz Banjaluke, kada su nestale nedoumice oko poretka na tabeli.

Drugu nagradu je osvojila Milanka Tomić iz Teslića, a nagrađene su još Žana Kokanović iz Dervente, Nada Marušić iz Gradiške i Jelena Gajić iz Banjaluke.

Turnir je u prostorijama OŠ “Miloš Crnjanski” otvorio Perica Đurić, predsjednik Savjeta MZ Potočani, dok je prvi potez, u partiji Marušić – Gajić, povukao Pero Radanović, sekretar kluba domaćina.

Tabela: Sara Jaćimović 6½, Milanka Tomić 6, Žana Kokanović i Nada Marušić , Jelena Gajić, Stanojka Đeorđić, Tijana Babić i Jelena Kovačević 4, Milica Babić i Maša Maksimović 3, Bojana Bojanić 2½, Jovana Milišić 2, Vidanka Šljivić 1.Nagrade je uručio Miroslav Popadić, predsjednik Potočanskog ŠK, nakon čega je i zatvorio turnir.

Ukupno su odigrane 42 partije, od čega je 6 završeno remijem, bijele su slavile 15, a crne 21 put.

Sudio je Momčilo Soprenić, arbitar saveznog ranga iz Banjaluke.

B. Tomić – Nezavisne novine

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here