Vijesti Društvo Simić: Budžet Dervente stabilan

Simić: Budžet Dervente stabilan

0

Iako postoje indicije da će brojne lokalne zajednice imati probleme zbog smanjenog priliva u lokalne budžete po osnovu PDV-a, gradonačelnik Milorad Simić kaže da to u Derventi neće biti slučaj.

Iako je na početku godine bio niži priliv po tom osnovu od planiranog, stanje se popravilo, a s obzirom da su drugi primici stabilni ili se ostvaruje nešto više od projektovanog, parametri su stabilni.

Sve to se ne dešava slučajno. Prije svega mi nemamo veliku administraciju, a ona broji svega stotinjak ljudi, što je veliki problem pojedinih lokalnih zajednicima. Mi upravljamo domaćinski sredstvima, a imamo i veoma nisku stopu zaduženosti jer kredite ne uzimamo ni pred izbore. Ove godine smo raspodijelili suficit od prošle godine od 2 miliona, podsjetio je Simić.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here