Vijesti Društvo Spasoju Kulagi nagrada “Goran Bubalo” za doprinos izgradnji mira

Spasoju Kulagi nagrada “Goran Bubalo” za doprinos izgradnji mira

0

Spasoje Kulaga i Štefica Galić su dobitnici mirovne nagrade „Goran Bubalo“ u kategoriji za borbu protiv nasilja i nepravde, suočavanju sa prošlošću, za hrabrost, otpor i izgradnji mira u Bosni i Hercegovini i regiji. Nagradu po 11. put dodjeljuje Udruženje mreža za izgradnju mira.

Ovom nagradom se prepoznaje i podržava izuzetne napore pojedinaca koji teže obnavljanju mira, očuvanju i promociji pravde i ljudskih prava u Bosni i Hercegovini.

Sarađivao sam sa Goranom i znali da je potrebno da se nevladin sektor organizuje i radi na izgradnji mira. Nagrada mi je značajna što potvrđuje da ono što radimo proteklih dvadesetak godina neko je prepoznao i dao nam podršku za bolji i kvalitetniji rad u narednim godinama, kazao je Kulaga.

Specijalna nagrada Mreže za izgradnju mira u 2023. godini dodijeljena je Lejli Kusturica, Sari Tuševljak i Sunčici Kovačević za borbu protiv ekološkog nasilja i zaštite prirode.

Mirovna nagrada za obrazovanje pripala je Javnoj ustanovi Srednja tehnička škola iz Tešnja za rad na multietničkom razumijevanju među mladima i za promociju mirovnog obrazovanja unutar Bosne i Hercegovine i regiona.

Nagrade su uručene na Međunarodni dan mira – 21. septembar.

Agencije

 

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here