Vijesti Kultura i obrazovanje SŠC “Mihajlo Pupin”: Ministarstvo odobrilo upis obućara

SŠC “Mihajlo Pupin”: Ministarstvo odobrilo upis obućara

0


Kako smo već i pisali, nakon junskog i julskog upisnog roka u srednje škole ostalo je samo 13 slobodnih mjesta u odjeljenju obućara.

Za navedeno zanimanje prijavilo se 13 učenika, pa se postavljalo i pitanje njihovog statusa, jer su sva ostala mjesta već popunjena.

Rukovodstvo Srednjoškolskog centra “Mihajlo Pupin” se obratilo Ministarstvu prosvjete i kulture Republike Srpske sa zahtjevom da se odobri upis odjeljenja sa brojem učenika manjim od predviđenog.

Naime, Zakonom o srednjem obrazovanju i vaspitanju je predviđeno da ministar može u izuzetnim okolnostima dati saglasnost za formiranje odjeljenja sa manjim brojem učenika od minimalnog (16 učenika).

Imajući u vidu pitanje statusa prijavljenih učenika i činjenici da se radi o oglednom odjeljenju, Ministarstvo prosvjete i kulture je dalo saglasnost našoj školi za formiranje odjeljenja obućara sa 13 učenika, saopšteno je iz SŠC “Mihajlo Pupin”.

Derventa Cafe

 

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here