Vijesti Sport „Streetball Derventa 2019“: Monte Carlo odbranio titulu

„Streetball Derventa 2019“: Monte Carlo odbranio titulu

0
Foto: Nemanja Šerbula
Ekipa Monte Carlo/Foto: Nemanja Šerbula

Pobjednik ovogodišnjeg izdanja „Streetball Derventa“, odigranog proteklog vikenda kod Hiper Kort marketa, je ekipa Monte Carl,o koja je na taj način odbranila titulu osvojenu na derventskom turniru u uličnoj košarci prošle godine. Oni su tako osigurali nastup na završnom turniru „Lige 3×3 Republike Srpske“.

Bogata sportska nedjelja, u okviru koje je održan i Tekstilčev Dječiji fudbalski turnir, dok su šahisti postali prvaci Srpske, obradovao je i načelnika opštine Milorada Simića.

I ovaj turnir ima dugu tradiciju i kontinuitet u Derventi, zbog čega nije izostala podrška lokalne zajednice, poručio je Simić.

Organizator turnira Nikola Nedinić naglasio je da turnir po prvi put ulazi u okrilje „Lige 3×3 Republike Srpske“.

Liga ima 18 turnira i pobjednici svakog od njih plasiraće se na završnicu koja će se održati u Banjaluci. Preostao je još jedan turnir ove serije, koji će se održati u Tesliću, pojasnio je Nedinić.

Nagradni fond seniorskog dijela turnira iznosio je 1.800 maraka, rekao je član organizacionog tima Jovica Bardak.

Uz pomoć generalnog sponzora opštine Derventa, zlatnog sponzora Kort marketa, prijatelja turnira Stratus iz Podgorice i drugih sponzora, uspjeli smo da uspješno privedemo turnir do kraja. Stigle su nam ekipe iz okolnih gradova, ali i Prijedora, Banjaluke, Jelaha i drugih opština, a cilj nam je da u narednom periodu turnir bude organizovan na višem nivou i uđe seriju „Satelit“ turnira, otkriva Bardak.

Inače, pobjednik turnira Monte Carlo, za koju su nastupili Stefan Milošević, Nikša Milunović, Marko Miletić i Ognjen Bilanović, u finalu je savladala ekipu Fortunu rezultatom 19:12. U juniorskoj konkurenciji slavila je ekipa Mesnica Nedinić (Stefan Milošević, Veljko Čečavac i Vedran Blagojević), a u kadetskoj Elektron (Vladimir Novaković, Nikola Ratkovac, Simeun Davidović i Vuk Čečavac). Među najmlađim, titulu najboljih osvojila je modrička ekipa Alumont.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here