Vijesti Trojica Dervenćana istrčala trku “Modriča za zdraviju Srpsku” povodom Dana Republike

Trojica Dervenćana istrčala trku “Modriča za zdraviju Srpsku” povodom Dana Republike

0

Dervenćani Damir Kovčić, Goran Katanić i Saša Gostić istrčali su dans trku u dužini od 30 kilometara “Modriča za zdraviju Srpsku: 30 kilometara za 30 godina Republike” koju je po peti put organizovao Atletsko-rekreativni klub iz susjedne opštine.

Dvadesetak učesnika iz Modriče, Broda, Dervente i Gradiške istrčali su po trideset kilometara, dok je četvoro učenika osnovne škole trčalo po desetak kilometara, s obzirom da su učesnici mogli da trče i kraće dionice.

Cilj aktivnosti je promocija zdravih životnih navika kroz bavljenje sportom, kao i ukazivanje na važnost upražnjavanja fizičkih aktivnosti za očuvanje fizičkog i mentalnog zdravlja svakog pojedinca. Trka je organizovana u sklopu obilježavanja Dana Republike Srpske u Modriči, na jubilarni trideseti rođendan, istakao je organizator manifestacije Danilo Vasiljević, dodajući da trka svake godine privlači sve veći broj učesnika.

Trojica Dervenćana samo dio trkača iz našeg grada koji redovno učestvuju u sličnim manifestacijama unazad nekoliko godina, a Kovčić je u oktobru prošle godine istrčao i maraton u Banjaluci,

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here