Vijesti Društvo U znaku najmlađih: “Dječija nedjelja” donosi raznovrsne sadržaje za mališane – FOTO

U znaku najmlađih: “Dječija nedjelja” donosi raznovrsne sadržaje za mališane – FOTO

0

Simboličnim podizanjem zastave Dječije nedjelje i posjetom mališana vrtića ”Trol” zaposlenim u Gradskoj upravi, danas je u Derventi započeto obilježavanje sedmice posvećene upravo najmlađima, koja se ove godine održava pod motom “Drugarstvo čuvajmo – ljubav njegujmo”.

Vesela povorka se od vrtića polako i uz pratnju policijskih službenika uputila ka Gradskoj upravi, usput dijeleći poklone i radost sugrađanima.

Ovo je najradosnija nedjelja u našoj ustanovi svake godine i tim povodom smo pripremili brojne aktivnosti, istakla je direktorica vrtića Gordana Simić.

U utorak i srijedu ćemo na Trgu oslobođenja organizovati sportske, likovne i plesne radionice u saradnji sa osnovnim i srednjim školama, te Resursnim centrum “Budućnosti” i sportskim klubovima našeg grada. Cilj nam je da promovišemo zdrav stil života i istovremeno da se svi okupimo i damo podršku svoj našoj djeci, istakla je Simićeva.

Danas je veoma veseo dan u Gradskoj upravi, poručio je gradonačelnik Milorad Simić, nakon što su mališani “provjerili” kako službenici Gradske uprave obavljaju svoje zadatke.

I ja sam postao njihov drugar, barem na kratko, ali je važnije da im pružimo podršku i pokažemo da smo tu za njih. Nedavno smo izdvojili i 750.000 KM za proširenje vrtića tako da će dobiti prostor za još 140 drugara, rekao je Simić, zaželivši im sretnu Dječiju nedjelju.

Pored pomenutih aktivnosti, u srijedu će defektolozi i druga stručna lica “Kutka za rani rast i razvoj” pružati savjete i podršku roditeljima djece sa smetnjama u razvoju.

Obilježavanje dječije nedjelje nastaviće se bazarom u četvrtak, a dan kasnije i šaljivom predstavom za djecu „Dječija prava“ u internoj izvedbi vaspitača i animatora.

Povodom donošenja Konvencije o pravima djeteta od strane Ujedinjenih nacija širom Republike Srpske tradicionalno se održava manifestacija pod nazivom „Dječija nedjelja“.

Inače, Konvencija o pravima djeteta je jedan od najvažnijih akata koji promoviše kulturna, obrazovna, zdravstvena, ekonomska, politička i druga prava djece. Opšta skupština UN-a Konvenciju je usvojila 20. novembra 1989., a na snagu je stupila septembra 1990. godine. Do danas ju je ratifikovalo i primjenjuje se u preko 190 zemalja svijeta, među kojima je i BiH.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here