Vijesti Društvo Udruženju “Sunce” vrijedna donacija

Udruženju “Sunce” vrijedna donacija

0

Predsjednik Atletskog kluba „Derventa“ Dalibor Vrhovac danas je uručio donaciju od 2.500 KM Udruženju roditelja djece sa smetnjama u razvoju „Sunce“, prikupljenih na drugoj Uličnoj trci Derventa kroz kotizacije učesnika.

Ove godine je prikupljeno dvostruko više novca nego prošle godine, zahvaljujući većem broju učesnika koji su pristigli iz BiH, Hrvatske, Crne gore i Srbije, istakao je Vrhovac.

– Bila je žestoka konkurencija i po tome smo jedna od najjačeih trka u BiH ove godine. Nadamo se da ćemo naredne, kao promoterku trke, imati Jovanu Čeplar, svjetsku rekorderku na trci od 800 metara u dvorani. Želja nam je da ugostimo i Makedonce, a potom i atletičare iz šire regije, poput Mađarske i slično, da bi postigli viši nivo, rekao je Vrhovac.

Nakon brojnih takmičenja tokom ljeta, Atletski klub Derventa na jesen planira održati i ulične trke na 5 i 10 kilometara, te trku Prvenstva BiH na Sajmištu.

Udruženje „Sunce“ obavlja usluge dnevnog zbrinjavanja punoljetnih lica sa smetnjama u razvoju, te prevoza svih korisnika koji pohađaju škole ili borave u dnevnim centrima u ovoj ustanovi ili Centru „Budućnost“, podsjetila je predsjednica udruženja Tatjana Spasojević.

Ova sredstva biće usmjerena u poboljšavanje usluga, posebno prevoznika jer su potrebe puno veće od granta kojeg imamo. Zahvaljujemo se AK na ovoj donaciji i pozivu da učestvuju u trci, jer se tako osjećaju prihvaćenim i to je za njih veoma korisno, istakla je Spasojevićeva.

Ovo udruženje broji 178 korisnika.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here