Vijesti Hronika Uprkost sudskim presudama i dalje na slobodi: Sumnja se da je odgovoran...

Uprkost sudskim presudama i dalje na slobodi: Sumnja se da je odgovoran za krađe auta u dobojskoj regiji

0

Kradljivac automobila Muharem Smajlović zvani Ćelo, pravosnažno osuđen za krađe automobila prije skoro tri godine, još uvijek nije upućen na izdržavanje zatvorske kazne, a sumnja se da i dalje zadaje glavobolje dobojskoj policiji, piše Srpskainfo.

Smajlović je u Opštinskom sudu u Zenici zbog krađe auotomobila i iznuda osuđen na tri godine i četiri mjeseca zatvora, a ova presuda je pravosnažna od marta 2016. godine.

Međutim, i pored toga on je još uvijek na slobodi, a naš sagovornik navodi da je glavni razlog je to što je promijenio mjesto boravka i da se prijavio da sada živi u Tešnju. Upravo sud u Tešnju je taj koji ga još nije poslao na izdržavanja kazne.

Naš sagovornik ističe da je dobojska policija protiv njega tužilaštvima podnijela čak osam izvještaja i da se svi odnose na krivična djela krađe automobila.

Za to lice postoji osnov sumnje da je izvršilo vise krivičnih djela teske krađe vozila na području PU Doboj, ističe.

Prema njegovim riječima, primjetno je da se od juna 2018 godine, odnosno od kada je Ćelo na slobodi, na području koje pokriva Policijska uprava Doboj ponovo počinju dešavati krađe automobila.

Smajlović je nakon presude za krađe vozila osuđen još dva puta. Na jednogodišnju kaznu zatvora osudio ga je juna 2016. godine Opštinski sud u Zenici zbog trgovine narkoticima. Tešanjski sud mu zatvorsku preinačava u kaznu kućnog elektronskog nadzora i tako odlaže odlazak u zatvor zbog krađe auta. Godinu kasnije, isti sud ponovo odlaže odlazak Smajlovića u KPZ Zenica, izdajući rješenje da je osuđenik akutno bolestan.

Tešanjski sud i je po treći put odložio Smajlovićev odlazak u zenički zatvor. Po presudi Opštinskog suda Travnik iz 2017. godine Smajlović je osuđen na godinu dana zatvora zbog silovanja, ali mu pomenuti sud određuje ponovo mjeru elektronskog nadzora.

Nikome nije jasno zbog čega taj čovek još nije upućen u zatvor, jer je odgovoran za brojna teška krivična djela.

Osuđen pomoćnik

Zanimljivo je da je zenički policajac Admir Arnaut odslužio zatvorsku kaznu zbog pomaganja, a da počinilac Muharem Smajlović još nije upućen na izdržavanje kazne. Arnaut je osuđen na dvije godine i četiri mjeseca zatvora jer je Smajlovićevoj ekipi dojavljivao o aktivnostima policije, prikrivao i savjetovao ih kako da unište tragove krađe, te im nabavljao oružje.

Srpskainfo

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here