Vijesti Kultura i obrazovanje Vlaseničani priredili pjesničko veče

Vlaseničani priredili pjesničko veče

0

U organizaciji Srpskog književnog kluba “Vihor” i Narodne biblioteke “Branko Radičević” u Derventi je održano pjesničko veče poznatog vlaseničkog pjesnika Aćima Todorovića i drugih pjesnika iz iste opštine.

Vlasenicani priredili pjesnicko vece

Pjesničko veče održano je sinoć u prostorijama bibliteke, a, osim Todorovića, stihove su govorili Ilija Pavlović, Sanja Radulović, Ivana Ratkovac, Gorica Đurđević i Vitomir Stevanović.

Todorović je i prošlogodišnji dobitnik prve nagrade Ilindanskih pjesničkih susreta “Prljača” koji se održavaju u Derventi.

Dobitnik je dvadesetak pjesničkih nagrada samo u 2014. godini. Do sada je objavio dvije zbirke pjesama, jedan roman, monografiju bratstva Todorovića iz Žeravice, te je kooautor i priređivač velikog broja zbornika.

Nosilac je Zlatne plakete za oblast razvoja i kulture u opštini Vlasenica i aktuelni predsjednik Skupštine opštine Vlasenica.

Srpski književni klub “Vihor” iz Dervente i pjesnici iz Vlasenice od ranije imaju uspostavljenu saradnju.

SRNA – glasregije.com

Koga ćete podržati na izborima za načelnika opštine Derventa?
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here