Vijesti Kultura i obrazovanje Zaposlenici vrtića “Trol” razmijenili iskustva sa kolegama na Drugim stručnim susretima vaspitača...

Zaposlenici vrtića “Trol” razmijenili iskustva sa kolegama na Drugim stručnim susretima vaspitača i stručnih saradnika

0

Na Drugim stručnim susretima vaspitača i stručnih saradnika Republike Srpske, među 240 učesnika iz BiH i zemalja okruženja, učestvovali su i vaspitači vrtića „Trol“.

Na ovogodišnjem susretu održanim u Bijeljini oni su podijelili svoja iskustva sa kolegama.

Pedagogica Vanja Bećarević, te vaspitači Tijana Simić i Srđan Sarić proveli su kolege učesnike kroz vaspitačke priče, a vaspitačice Brankica Kuzmanović i Lidija Popović bile su na visini zadatka prezentujuci svoje teorijske i praktične radove. Ponosni smo na članove našeg kolektiva, saopštili su iz vrtića „Trol“.

Direktorica vrtića Gordana Simić bila je voditelj panela na kojem su učestvovali pomoćnik Ministarstva kulture i prosvjete dr Nataša Cvijanović, docent Zora Marendić i prof. dr Svetozar Bogojević, profesor na Filozofskom fakultetu u Banjaluci na odsjeku za predškolsko vaspitanje i obrazovanje.

Kroz Panel diskusiju dotakli smo se pitanja pedagogizacije djetinjstva, didaktizaciji igre, segregacije i diskontinuiteta u vaspitanju, kao indikatorima modela otvorenog vaspitanja. Takođe, govorili smo i učinku dječije igre kroz sve aspekte razvoja djeteta i Programa pripreme za djecu u godini pred polazak u školu i njegovom uticaju na razvoj djeteta. Osvrnuli na tradicionalne igre i neminovno da li današnji virtuelni svijet igre može nadoknaditi ili kompenzovati funkcionalne ili igre s pravilima i doprinijeti razvoju djeteta, pojasnila je Simićeva.

Susrete organizuje Udruženje vaspitača i stručnih saradnika Republike Srpske.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here