Vijesti Politika Na „aktualcu“ 11. sjednice Skupštine opštine o nekoliko tema

Na „aktualcu“ 11. sjednice Skupštine opštine o nekoliko tema

0

U okviru jedanaestog zasjedanja Skupštine opštine Derventa održan je veoma zanimljiv „aktuelni čas“.

Ovu tačku ponovo je otvorio odbornik SDS-a Pero Đurić upitavši zašto nije asfaltiran i preostali dio novootvorene Ulice Pinerolo i da li će biti, te zbog čega je, kako kaže, prilikom krčenja sopstvene njive bio predmet inspekcijske kontrole. Inspekcija da posjeti one koji ne održavaju svoje parcele.

Načelnik Odjeljenja za inspekcijske poslove Mile Tadić odgovorio je da služba djeluje po dobijenim prijavama građana i da je djelovanje bilo po propisima, te da je rad inspekcije unapređen u zadnje vrijeme.

Odbornik PDP-a Sanja Dimitrić postavila je pitanje kolika je brzina kretanja vozila u naseljima i naseljenim mjestima, s obzirom da je to pitanje različito riješeno u dva pozitivnopravna propisa.

Načelnik Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove Gordan Jevtić odgovorio je da je Agencija za bezbjednost saobraćaja nije imala primjedbe na ograničenja brzine, koja na pojedinim dijelovima mogu biti različito određena, ako su tehnički uslovi saobraćajnice takvi. Po rješavanju imovinsko-pravnih odnosa moći će se pristupiti daljem asfaltiranju Ulice Pinerolo.

Šefa kluba odbornika PDP-a Mirka Petrića interesovalo je da li će biti planirana sredstva za televizijsko prenošenje sjednica Skupštine, što bi prema njegovom mišljenju doprinijelo transparentnosti i kvalitetu rada.

Načelnik opštine Milorad Simić rekao je će o eventualnom prenosu sjednica odlučiti odbornici, ali da to ima cijenu i da bi se sredstva morala osigurati na uštrb drugih projekata.

SDS-ovog odbornika Milorada Novakovića interesovalo je zbog čega su ukinuta novčana sredstva za pomoć za organizovanje parastosa. Šef kluba odbornika SDS-a Branko Katanić pitao je da li će biti obilježen Dan oslobođenja Dervente 29. septembar, kako je bilo prethodnih godina, iako je Statutom to izmijenjeno.

Na pitanje odbornika Katanića načelnik opštine Milorad Simić rekao je da je pitanje obilježavanja Dana oslobođenja statutarno riješeno, ali da ko želi može obilježiti i taj datum, iako ne postoji obaveza. Novac za parastose je ukinut zbog toga što su ovakva obilježavanja, u pojedinim slučajevima, umjesto odavanja počasti izvrgnuta ruglu, da je različit iznos novca trošen od mjesta do mjesta, te da se mora pronaći drugačije rješenje. Jedna od opcija je da se svi pomeni obilježavaju istog dana, umjesto 32 različita dana, koliko ima parastosa.

Božidara Savovića (SDS) zanimalo je da li će novac koji se izdvaja za sport donošenjem pravilnika o finansiranju biti kvalitetnije raspoređen.

VD načelnik Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti Dragan Pajić odgovorio je da je naša opština među prvima donijela taj dokument, te da su sportski kolektivi poredani u pet kategorija, te da je sada precizirano koliko ko može sredstava dobiti, na šta trošiti i kako opravdati sredstva.

B. Nikolić –  Derventa Cafe

 

 

 

 

 

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here

*

code