Vijesti Društvo UZOPI BiH: Derventu napustilo više od petsto osoba

UZOPI BiH: Derventu napustilo više od petsto osoba

0
Ilustracija: N1

U Sarajevu je juče održana konferencija pod nazivom “Iseljavanje građana iz Bosne i Hercegovine – posljedice ilegalnih odlazaka” na kojoj su predstavljeni su podaci o odlascima stanovnika Bosne i Hercegovine. Prema istraživanju nevladine organizacije Unija za održivi povratak i integracije (UZOPI) od polovine 2013. godine državu je napustilo 90.000 osoba, a samo u 2016. evidentiran je odlazak 16.000 ljudi.

Prema njihovim saznanjima, Derventu je unazad nešto malo manje od 4 godine, napustilo 540 osoba.

Inače, prema podacima sa njihove internet stranice, “Unija za održivi povratak i integracije u BiH je multietnička, nevladina organizacija (NVO) sa specijalnim konsultativnim statusom pri Ekonomskom i Socijalnom Savjetu Ujedinjenih Nacija (ECOSOC) od 1997. godine. Članica je Europskog servisa za građanski inicijativu (ECAS), a formirana je 1993. godine pod prvobitnim imenom “Savez izbjeglica i raseljenih lica BiH”.

Foto: N1

Derventa Cafe

 

 

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here

*

code