UZOPI BiH: Derventu napustilo više od petsto osoba

0

Ilustracija: N1

U Sarajevu je juče održana konferencija pod nazivom “Iseljavanje građana iz Bosne i Hercegovine – posljedice ilegalnih odlazaka” na kojoj su predstavljeni su podaci o odlascima stanovnika Bosne i Hercegovine. Prema istraživanju nevladine organizacije Unija za održivi povratak i integracije (UZOPI) od polovine 2013. godine državu je napustilo 90.000 osoba, a samo u 2016. evidentiran je odlazak 16.000 ljudi.

Prema njihovim saznanjima, Derventu je unazad nešto malo manje od 4 godine, napustilo 540 osoba.

Inače, prema podacima sa njihove internet stranice, “Unija za održivi povratak i integracije u BiH je multietnička, nevladina organizacija (NVO) sa specijalnim konsultativnim statusom pri Ekonomskom i Socijalnom Savjetu Ujedinjenih Nacija (ECOSOC) od 1997. godine. Članica je Europskog servisa za građanski inicijativu (ECAS), a formirana je 1993. godine pod prvobitnim imenom “Savez izbjeglica i raseljenih lica BiH”.

Foto: N1

Derventa Cafe

 

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljena.

Možete koristiti sledeće HTML atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

code