Vijesti Društvo Доброчинство препознато и на другом крају свијета: Колу српских сестара стигла вриједна...

Доброчинство препознато и на другом крају свијета: Колу српских сестара стигла вриједна донација из Канаде

0

Група канадских Срба, на иницијативу књижевнице и хуманитарке Гордане Лаковић, прикупило је и донирало 5.500 канадских долара дервентском Колу српских сестара „Царица Милица“. Према њиховој молби, од наведеног износа 500 евра намијењено је за куповину разгласа православној цркви у Бенковцу, одакле је Горданина мајка родом.

Иначе, Дервенћани су ову доброчинитељку имали прилику да упознају 2018. године када је представила свој књижевни рад у Народној библиотеци „Бранко Радичевић“, те први пут једном донацијом подржала дервентско Коло српских сестара. Већ 26 година живи и ради у Торонту.

Гордана Лаковић и чланице КСС “Царица Милица”

Захваљујем вам се на свему добром што радите за цркву, децу, породице којима је помоћ неопходна. Не могу а да не изразим своје дивљење према вашем раду и срећу што постоје људи као што сте ви. Са другог краја света, у сваком тренутку моје срце је исто као и ваше, увек уз наш народ, уз онога коме треба пружити руку и наћи му се кад му је најпотребније, стоји у писму хуманитарке из Канаде упућеном дервентском удружењу.

Жарко Брестовац

Ову хвалевриједну акцију подржали су и успјешни привредник из Торонта и предсједник Српске националне академије (СНА) у Канади Жарко Брестовац, поријеклом из Ритешића, један од гостију 5. Сабора Брестоваца одржаног у Дервенти, као и Гордана Лаковић, предузеће „Горд Инвестмент“, Мара Димовић, Божидар Травица, Мира Стефановић, свештеник Јован Марјанац и Зоран Цвијетић.

Из КСС „Царица Милица“ рекли су нам да ће остатак новца највећим дијелом бити утрошен на набавку пакета помоћи, израду хигијенски маски и финансијску помоћ породицама са којима КСС ради и о којима брине.

Дервента Кафе

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here