Vijesti Društvo У добром расположењу дочекана и православна Нова година – ФОТО/ВИДЕО

У добром расположењу дочекана и православна Нова година – ФОТО/ВИДЕО

0
Фото: Никола Кулага

И ове године велики број Дервенћана Нову годину по јулијанском календару дочекао је на Тргу православља у добром расположењу за које су овога пута најзаслужнији били Иван Кукољ и изненађење вечери Раде Јоловић.

Већ петнаестак година Црквена општина Дервента и СПКД “Просвјета” организују дочек православне Нове године.

Интересовање за овај догађај је из године у годину све већи и то нам говори да са организовањем требамо наставити. На овај начин ми се окупљамо, дружимо, видимо и комуницирамо “живом ријечу”, што нам данас недостаје, нагласио је Жељко Каиновић, предсједник СПКД “Просвјета”, пожеливши свима више мира, љубави, здравља, среће и весеља.

Бројне суграђане одмах по “одбројавању” први је поздравио, по обичају, начелник општине Милорад Симић, који је православцима честитао православну, а свим другим и међународну Нову годину.

Овај обичај из године у годину се у Српској све боље обиљежава, наравно ни на чију штету, јер се ради о обичају којег треба његовати. И ово је прилика да пожелимо пуно здравља, среће и љубави коју требамо да дијелимо с другима, поручио је Симић.

Иван Кукољ Куки открио је овом приликом да је Дервента била један од градова у којој је започео каријеру.

Због тога посебно волим овај град јер сам одмах послије рата био гост на концерту Драгане Мирковић. Многи људи се и сада сјећају тога, а од тог времена пазрушена Дервента је постала један лијеп градић. Захвалан сам организаторима који су ми пружили част да ја забављам Дервенћанима, поручио је Куки, зажеливши вјерницима окупљање око православља.

У новогодишњој ноћи Дервенћане је неочекивано забављао и изненађење вечери Раде Јоровић, иначе чест гост Дервенте, који је изразио задовољство јер овај догађај окупља све више људи.

Поред забавног дијела, ватромета и куваног вина, у храму Успења Пресвете Богородице служена је литургија.

Фото-галерија Николе Кулаге:

Дервента Кафе

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here