Vijesti Društvo Овог Васкрса Дервента ће одисати посебном празничном атмосфером

Овог Васкрса Дервента ће одисати посебном празничном атмосфером

0

Зелене површине нашег града овог Васкрса одисаће посебном празничном атмосфером.

Наиме, Коло српских сестара „Царица Милица“ одлучило је да купи шест великих јаја израђених од стиродома, које ће у духу Васкрса осликати дервентски умјетници Дајана Ћук, Сара Ћетковић, Добрица Поповић, Саша Богдан и Зденко Бећаревић, док је млада умјетница Сара Савић спријечена да учествује у овом занимљивом  због обавеза на мастер студијама у Словенији.

Млада сликарка Дајана Ћук изразила је задовољство јер је одабрана да буде дио овог пројекта.

– Материјал од ког су начињена јаја за мене је нешто ново, будући да га до сада нисам осликавала. Техника којим сам се служила јесте акрил, а за мотив сам изабрала цвијеће. Јаје сам прво подсликала плавом акрилном бојом, да би ми сам процес сликања након био лакши, те да ми подлога не упија боју. Не постоји превелика разлика у начину сликања у мом атељеу и овом случају, рекла бих да ми је лоптаста форма била најзанимљивија, истакла је млада студенткиња сликарства тренутно на мастер студијама у Београду.

Примјером КСС “Царица Милица” су се повели и Градска управа Дервента, Туристичка организација нашег града и Народна библиотека „Бранко Радичевић“, тако да ће се на десетак најфреквентнијих локација у граду наћи ови пригодни украси. Из КСС-а се надају да ће наредне године још више предузећа и установа одлучити да своје просторе или градске површине украсе на овај начин.

Наравно, то није све када су у питању Васкшња дешавања јер ће 15. априла бити одржана Васкршња радионица на радост најмлађих, ако и хуманитарни базар испред Храма Успења Пресвете Богородице.

У току је и велика Васкршња акција прикупљања конзервисане хране и потрепштина за формирање прехрамбено-хигијенске пакете за најпотребитије.

Дервента Кафе

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here