Vijesti Kultura i obrazovanje Премијера представе “Краљевски фестивал” у понедјељак

Премијера представе “Краљевски фестивал” у понедјељак

0

Чланови библиотекиног Драмског студија премијерно ће одиграти представу “Краљевски фестивал” у понедјељак, 27. маја, у „Напретковом дому“.

Представа је настала по тексту Тоде Николетића, једним од мени најдражих писаца и пјесника за дјецу, истакао је руководилац Драмског студија Синиша Тешановић.

У питању је још једна необична бајка којој Тоде даје незамјењив печат. Свака његова бајка има луцкасте ликове, нетипичне за класичне бајке и то је оно што његове текстове чини јединственим и различитим од осталих. Зато га воле и дјеца и одрасли, каже Тешановић.

Краљ Маљ је вођа краљевства коме је увијек досадно и због тога, на наговор Луде Гуде, оснива фестивал у пјевању у којем сви имају право да се такмиче, док савјетник Злоћо користи ову ситуацију да би се докопао краљевства и принцезе, а све то прате и остали шаролики ликови из краљевства.

Представа је намијењења старијим полазницима вртића, као и ученицима до 6 разреда.

Дервента Кафе

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here