Vijesti Politika 5. sjednica Skupštine: Veći podsticaji poljoprivredi, niže stope poreza na nepokretnosti –...

5. sjednica Skupštine: Veći podsticaji poljoprivredi, niže stope poreza na nepokretnosti – VIDEO

1

 

Skupština grada Derventa usvojila je na današnjoj sjednici program poljoprivrednih podsticaja vrijedan 498.000 maraka, kao i Odluku o stopama poreza na nepokretnosti kojim se na prijedlog gradonačelnika određuju niže stope od 0,11 odsto za građane, odnosno 0,05 odsto za privredu.

Nakon prihvatanja dijela amandmana koalicije SDS, DNS, PDP, te SPS i HS usvojen je i Program sanacije i održavanja lokalnih i nekategorisanih puteva i ulica za šta je predviđeno 225.500 maraka.

Uz konstataciju skupštinske većine da su neophodne korekcije kada je u pitanju kategorizacija putnih pravaca, da pojedini putevi nisu zabilježeni, te da je neopodna modifikacija programa, rasprava o prijedlogu Programa sanacije i održavanja lokalnih i nekategorisanih puteva i ulica na području grada Derventa zauzela je najveći dio diskutovanja na današnjem zasjedanju. Iz SNSD-a tvrde da je po pitanju ove tačke bilo različitih pristupa, a da se većina amandmana, od ukupno dvadeset osam, odnosila na sanaciju putne mreže, odnosno posipanje i održavanje tih puteva.

Izvještaj o izvršenju budžeta opštine Derventa za period 01.01.- do 31.12. prošle godine, te izvještaj o izvršenju budžeta grada Derventa za prvi kvartal nisu dobili neophodan podršku odbornika.

Kada je u pitanju izvršenje budžeta za prošlu godinu, odbornik SNSD-a Siniša Jeftić tvrdi da ja funkcionisanje bilo otežano, zbog pandemije korona virusa.

Mnoge primjedbe opozicije nisu osnovane, a činjenica je da je uprkos tome ostvaren suficit od 2,1 milion maraka, kazao je Jeftić.

Predsjednik Skupštine grada Mirko Zemunović rekao je da se najviše raspravljalo o Programu sanacije i održavanja lokalnih i nekategorisanih puteva i ulica i stavljanju van snage Odluke o visini naknade članovima UO i NO.

Mislim da je gradonačelnik konačno shvatio da mora da sarađuje sa skupštinskom većinom i mislim da je to nagovijestio na današnjoj sjednici, te da treba u narednom periodu da razgovaramo, što do sad nije bio slučaj, rekao je Zemunović, dodavši da ima dosta nedostataka u izvještajima o izvršenju budžeta jer su „potrošene pare za ulicu koja se tek sad radi“.

Na prijedlog gradonačelnika Milorad Simić sa dnevnog reda skinut je Prijedlog odluke o osnivanju Profesionalne vatrogasno – spasilačke jedinice.

Derventa Cafe/TV K3

 

1 komentar

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here