Vijesti Politika Aktuelni čas 13. sjednice Skupštine grada Derventa – VIDEO

Aktuelni čas 13. sjednice Skupštine grada Derventa – VIDEO

0

akt

Na aktuelnom času 13. sjednice Skupštine grada Derventa odbornička pitanja postavljali su Mirko Zemunović (DNS), Branko Katanić (SDS), Sanja Dimitrić (PDP), Zoran Milojević (NDP) , Pero Đurić (SDS) i Mirko Petrić (PDP).

Odbornik DNS-a Mirko Zemunović postavio je pitanje da li će biti upriličeno obilježavanje prve godišnjice od kada je Derventa dobila status grada.

Odbornika SDS-a Branka Katanića je zanimalo koji putni pravci će biti izgrađeni sredstvima od 800.000 KM koliko je izdvojila Vlada Srpske za našu lokalnu zajednicu, te da je o tome trebala Skupština da se izjašnjava.

Gradonačelnik Milorad Simić rekao je da u tom procesu stranka koju predstavlja nije htjela niti znala učestvovati.

Zamjenik gradonačelnika Siniša Jeftić je naglasio da se provodi procedura za listu puteva koji planiraju da se ovim sredstvima asfaltiraju i da sve detalje mogu dobiti u nadležnom odjeljenju.

Katanić je prokomentarisao da smatra da je Skupština trebala da bude obaviještena o tim prijektima zbog transparentnosti.

Odbornik NDP-a Zoran Milojević postavio je pitanje nadležnom odjeljenju da li daje saglasnost za postavljanje kablova kablovskim operaterima i da li to postavljanje iko kontroliše.

Predstavnik Odjeljenja za stambeno komunalne poslove Jefimija Šerbić je odgovorila da se odjeljenje bavi davanjem saglasnosti za postavljanje podzemnih i nadzemnih kablova na osnovu lokacijskih uslova i dokumentacije. Kontrolu vrše inspekcije.

Odbornica PDP-a Sanja Dimitrić da li će biti nabavljeni besplatni učenici za osnovce od četvrtog do osmog razreda i kada će se isplatiti subvencije za prevoza učenika.

Predstavnik Odjeljenja za privredu i društvene poslove Staniša Mikerević rekao je da su isplaćene subvencije za prevoz učenika za januar i februar, a da će obaveza za mart uskoro biti isplaćena. Što se tiče pitanja o besplatnim udžbenicima odgovor će biti dostavljen u pismenoj formi.

Šef kluba odbornika PDP-a Mirko Petrić podsjetio je da je amandmanom ove stranke povećano izdvajanje za pomoć u liječenju boračke i RVI populacije sa 30.000 na 70.000 KM. Zanimalo ga je da li je donesen novi pravilnik za raspodjelu tih sredstava?

Mikerević je rekao da je ove godine izdvojeno više sredstava, a samim tim da postoji i više zahtjeva. Dodatna prava ne reguliše pravilnik, nego odluka koja će se naći na dnevnom redu neke od narednih sjednica.

Petrić je prokomentarisao da je potrebno da se ubrza procedura s obzirom da je od usvajanja amandmana prošlo pet mjeseci.

Šef kluba odbornika SDS-a Pero Đurić pitao je predstavnike lokalne uprave i Boračke organizacije zbog čega Nenad Perić, borac I kategorije, treba da bude bez električne energije.

Mikerević je rekao da gospodina Perića poznaje lično i da on može računati na pomoć lokalne zajednice i Boračke organizacije u obimu u kojem je to moguće.

Derventa Cafe

 

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here