Vijesti Politika Aktuelni čas 15. sjednice Skupštine grada Derventa

Aktuelni čas 15. sjednice Skupštine grada Derventa

0

Na aktuelnom času 15. sjednice Skupštine grada Derventa pričalo se, između ostalog, o onečišćenju Ukrine.

Odbornica PDP-a Sanja Dimitrić pitala je da li ima dovoljno hrabarih da utvrdi ko je odgovoran za zagađenje na rijeci Ukrini u donjem toku.

Odbornik SNSD-a Davor Simić zatražio je da se jasno utvrdi razlozi onečišćenja vode, da na teren izađe republički vodni inspektori i da se daju konkretni odgovori.

Načelnica Odjeljenja za inspekcije Đurđa Pijetlović istakla je da prije 3 godine Republički inspektorat nije ustanovio zbog čega je Ukrina bila zamućena. Obilaskom vodotoka rijeke na teritoriji grada Derventa nije pronađen nijedan potencijalni uzročnik zagađenja, a obratili smo se i republičkim inspektorima koji će odrediti šta dalje.

Odbornik DNS-a Mirko Zemunović dao je prijedlog da se ponovo ofarba ograda na Novom mostu.

Zamjenik gradonačelnika Siniša Jeftić rekao je da magistralnim putevima upravljaju Putevi Srpske, a da je ograda obnovljena prije 3 godine. 

Šef kluba SDS-a Pero Đurić podsjetio je da se ništa nije uradilo po pitanju borca I kategorije kojem je isključena struja, kao i da postoje slučaj u kojem takođe borac I kategorije odlazi na liječenje u Beograd o svom trošku.

Šef kluba odbornika PDP Mirko Petirić ponovio je pitanje kada će na dnevni doći odluka koja je vezana za nabavku lijekova i liječenje ratnih-vojnih invalida. 

Načelnik Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti Slaven Pašalić je rekao da u Derventi postoji 1706 boraca I kategorije, te da je za one koji su posebno ugroženi izdvojeno 70.000 KM za jednokratne pomoći na koje se oni mogu javiti sa zahtjevom. Borci imaju svoje organizacije i preko njih ostvaruju svoja prava.

Dodao je da nova odluka još nije spremna, te da borci kojima je potrebna nabavka lijekova ili liječenje se obraćaju po do trenutno važećim propisima.

Odbornika SDS-a Branka Katanić zanimalo je koliko je boračkih zahtjeva bilo i kolika je prosječna jednokratna pomoć.

Načelnik Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti Slaven Pašalić odgovorio je da je prema postojećoj odluci maksimalan iznos 400 KM, a da u slučaju težih bolesti može se odobriti do 1000 KM.

Derventa Cafe

 

 

 

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here