Vijesti Politika Aktuelni čas 18. sjednice Skupštine grada Derventa – VIDEO

Aktuelni čas 18. sjednice Skupštine grada Derventa – VIDEO

0

Na 18. sjednici skupütine Grada Derventa odbornička pitanja su postavili Dejan Pjeranović (DNS) i Sanja Dimitrić (PDP).

Odbornik Pjeranović je postavio pitanje Odjeljenju za privredu i društvene djelatnosti o utiscima poslodavaca, radnika i potrošača nakon šestomjesečne primjene odluke o skraćenju radnog vremena nedjeljom i da li postoje preduslovi za potpunu zabranu rada nedjeljom.

Načelnik Odjeljena Slaven Pašalić je rekao da je započelo analiziranje podataka i da su prvi podaci pokazali da trenutno nema smanjenja broja radnika. Analiza će biti nastavljena, rekao je Pašalić.

Odbornica Sanja Dimitrić pitala je u kojem procentu se refundira plaćanje đačkih karata za osnovce i srednjoškolce i da li nadležno odjeljenje ima projekciju koliko je novca potrebno da se provodi u punom kapacitetu, odnosno da prevoz za osnovce bude besplatan, a za srednjoškolce subvencionisan.

Pašalić je rekao da se subvencija osnovcima daje u iznosu od 50 KM i da je to do maja 2022. godine pokrivalo cijenu karte u stopostotnom iznosu. U tom periodu došlo je do poskupljenja, tako da je tih 50 KM dovoljno za pokrivanje 50 odsto cijene karte za učenike koji dolaze sa udaljenijeg osinjskog kraja, dok je za ostale učenike dovoljna za pokrivanje 90 odsto cijene karte. Još uvijek nije napravljena analiza o potrebnim iznosima za narednu godinu, pa će biti dostavljena u pisanom obliku, naveo je Pašalić.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here