Vijesti Politika Aktuelni čas 29. sjednice Skupštine grada Derventa – VIDEO

Aktuelni čas 29. sjednice Skupštine grada Derventa – VIDEO

0

Na Aktuelnom času 29. sjednice Grada Derventa odbornička pitanja su postavljali Mirko Zemunović (DNS), Božidar Savović (SDS), Slavko Topalović (SDS) i Sanja Dimitrić (NF). 

Odbornik Mirko Zemunović pozvao je nadležne da izađu u gakovačku ulicu Karađorđevu gdje su mještani izvan dvorišta postavili kamenje i zasadili cvijeće, tako da je otežan saobraćaj.

Načelnik Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove Srđan Nović je rekao da će na teren izaći Komunalna policija.

Božidar Savović je pitao Odjeljenje za privredu i društvene djelatnosti da li je završen elaborat za uvoženje nedjelje kao neradnog dana.

Načelnik Odjeljenja Slaven Pašalić je odgovorio da je odluka o radu nedjeljom usvojena nedavno i da je to pitanje trenutno riješeno.

Odbornica Sanja Dimitrić je postavila pitanje da li finansiranje sportskih kolektiva teče po planu jer je od članova uprava klubova i roditelja djece koja treniraju dobila informacije da se dva-tri kluba gase, poput Tekvonodo kluba, FK Tekstilac i Odbojkaškog ili Rukometnog kluba. Da li se planiraju te najave preduhitriti?

Načelnik Pašalić je podsjetio da je još prošle godine, po usvajanju budžeta za 2024. godinu, raspisan konkurs za dobijanje sredstava za sportske kolektive, te da je juče zasijedala Komisija za sport, tako da nema kašnjenja. Takođe, nema ni najava da neko gasi klub.

Slavko Topalović je pitao da li će se nastaviti radovi na dijelu puta Tri kruške – Mala Sočanica i da li će na tom dijelu puta biti sanirana oštećenja nastala zbog izgradnje vodovoda?

Načelnik Nović je rekao da će biti nastavljena sanacija tog puta.

Derventa Cafe

 

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here